CHP Çeşme İçe Örgütü tarafından Dalyan Mahallesinde düzenlenen kahvaltıya, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Şehrazat Mercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Belediye Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Pir Sultan Abdal Çeşme Şubeleri, Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetici ve üyeleri ile bine yakın CHP'li katıldı.

 

"Her madde üzerinde görüş bildiriyoruz"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır yaptığı konuşmada, Anayasa Komisyonu çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Anayasa Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Her madde üzerinde bir görüş bildiriyoruz. Bütün arkadaşlarımız konuşma hakkı alıyor. Hem TBMM salonunda hem de yukarıdaki Komisyon Toplantı Salonunda, ne yapılmak istendiğini anlatmaya çalışıyoruz" dedi. 

 

"Ellerimizi kenetlemeliyiz"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, "Güzel bir Çeşme sabahında, mutlulukla bazı kelimeleri ifade etmek gerekirken, ülkemizin de yaşadığı gerçekler var. Maalesef, ülkemiz yangın yeri. Her köşeden bir acı, kalbimizi de, içimizi de, ruhumuzu da yakıyor. Demokrasiden yana olan herkesin birlik olmak zorunluluğu var. Bizlere çok büyük görev düşüyor. Her zamankinden daha fazla koşmalı ve çalışmalıyız. Birlikte olmak zorundayız. Ellerimizi kenetlemeliyiz. Bu kadar karanlık yılın içerisinde, bu kadar aydın, güler yüzlü insanlarla bir arada kahvaltı etmek de, buradan bir mesajdır" diye konuştu.

 

"Tarif edilemez bir acı içerisindeyiz"

Kahvaltıya gelenleri, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte tek tek karşılayan CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, kahvaltıda yaptığı konuşmada, buluşmanın amacının; geçen yılı değerlendirmek, önümüzdeki döneme yönelik görüş alış verişinde bulunmak, yeni yıla dair umutları pekiştirmek olduğunu söyledi. Oran, şöyle konuştu: "Terör saldırılarında şehitler verdik. Ardından Rus Büyükelçisi'ne düzenlenen suikast gerçekleşti. Tarif edilemez bir acı içerisindeyiz."(İHA)