İzmir Kent Konseyleri Birliği, son günlerde artan terör saldırılarına karşı dik durduklarını ifade ederek ve dayanışma vurgusu yaparak iktidara, muhalefet partilerine, siyasilere ve sivil toplum kuruluşlarına seslendi. Birlik adına basın açıklamasını birliğin dönem sözcüsü ve Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu yaptı.

“Terörün karşısında dimdik ayaktayız”

Son günlerde artan terör saldırılarının halka korku salmak ve ayrıştırmak amacıyla yapıldığını ifade eden Boyacıoğlu, “Ülkemizde her geçen gün giderek artan terör ve şiddet olayları yaşanmaktadır. Görevi başındaki askerimize ve polisimize yapılan hain saldırılar sivil vatandaşlarımıza da yönelmiştir. Gencecik çocuklarımız terör eylemlerinin kurbanı olmaktadır. Bu olaylar karşısında vatandaşlarımız arasındaki tedirginlik günden güne artmaktadır. Terörün amacı tüm halka korku salmak ve bu korkuyla toplumu ayrıştırmaktır. Terör, kutuplaşan toplumun çatışmasından fayda sağlamayı amaçlar. Bu ülkenin vatandaşları olarak bizler kutuplaşmanın ve terörün karşısında dimdik ayaktayız” dedi.

 

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’

Terörün olağan hale getirilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Boyacıoğlu, “Bu ülkede yaşayan ya da misafir olarak bulunan her insan Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi altındadır. Yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden her insanın topluma yüklediği bir sorumluluk vardır. Bu sorumluluğun başkasına atılması ya da can kayıplarının olağan hale getirilmesi kabul edilemez. Bizler, ölümün yüceltilmediği yaşamın yüceltildiği bir devlet aklının egemen olmasından yanayız. Artık daha fazla evladımızı, polisimizi, askerimizi, vatandaşımızı toprağa vermeye tahammülümüz kalmamıştır. İktidar ve muhalefet partilerine, devlet adamlarına ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü hatırlatıyoruz. Ülkemizde terör ve şiddet bir an önce son bulsun.” ifadelerini kullandı.

 

İzmir Kent Konseyleri Birliğinin “yurtta barış dünyada barış” ilkesi doğrultusunda huzur içinde yaşamı esas aldığını belirten Boyacıoğlu bu ilkeyi simgeleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin kaldırılmasının ardındaki gerici zihniyeti de esefle kınadıklarını belirtti. 

 

Sivil toplum örgütlerine çağrı

Sivil toplum temsilcilerini birlik olmaya ve sorumluluk almaya davet eden Boyacıoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Anadolu halkı, yüzyılladır üstüne gelen tehlikelere karşı bir araya gelmeyi ve bu tehlikelerin üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bu kötü günleri de atlatacağımıza eminiz. Zor günler geçiren ülkemizde halk ile yönetsel erkler arasındaki dayanışmanın daha bir önem kazandığının farkındayız. Sivil toplumun temsilcileri ve bileşenleri olan İzmir Kent Konseyi Birliği üyeleri olarak bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Ve tüm sivil toplum örgütlerini de bu sorumluluğu almaya davet ediyoruz. Bizler 24 kent konseyinin oluşturduğu İzmir Kent Konseyleri Birliği olarak Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğu gerçeğinden hareketle toplumsal katmanlardaki ayrışmaların giderek keskinleşmesinden endişe duymaktayız. Bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını da bütün siyasi partilerden talep ediyoruz.”