"Göreve geldiğimizde belediyeye ait bir mendil büyüklüğünde boş yer dahi yoktu" diyen Başkan Pekdaş, geride bırakılan süreçte hem yeni yatırımlar yaptıklarını hem de yeni mülkler satın aldıklarını belirtti. Pekdaş, "Satın alma veya kamulaştırmayla giremediğimiz noktalarda ise kiralama yöntemine gittik. Böylece kısa zamanda çok çeşitli hizmetleri çok farklı mekanlarda yerine getirecek aşamaya geldik. Mülkiyetlerimizi çoğaltıp hizmetlerimizi artırdık. Yeni yılda da hedefimiz semt ve spor merkezlerimizin sayısını çoğaltmak, yeni kültür ve spor salonları açmak, sokak pazarlarını kaldırıp modern kapalı pazaryerleri inşa etmek. Bu hedef için çalışmalarımızı 2017'de de sürdüreceğiz. Çünkü bir kamu kurumu olan belediyelerin halka hizmet verdiği noktalar ne kadar çok artarsa, belediye eli ne kadar çok kişiye uzanırsa o kadar iyi sonuç alırsınız. Biz bu bilinçle yola çıktık ve yeni yılda da yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

 

YENİ PAZARYERLERİ


Yeni yılda yapılacak yatırımlar arasında aslan payını sokak aralarına kurulan pazarların kaldırılarak kapalı pazaryerleri inşa etmeye ayırdıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, Eşrefpaşa, Toros, Yenişehir ve Kadifekale'ye 2017 yılında kapalı pazaryeri inşa etmek için düğmeye bastıklarını söyledi. Pekdaş, "Yıllardır tarihi İpek Yolu üzerine kurulan Eşrefpaşa Pazarı'nın taşınması büyük bir sorundu. Bu sorunu çözmek için Yahaneler'deki Jandarma Bölge Komutanlığı'nın boşaltacağı yeri TOKİ'den 12 milyon TL'ye satın aldık. Şimdi buraya yakın zamanda içinde çeşitli sosyal donatıların da olacağı kapalı pazaryeri yapacağız. Ayrıca Toros'ta mevcut pazarın kurulduğu alanda kamulaştırmalar yaptık. Buraya da altı otopark, bir katı pazaryeri, üst katı da düğün salonu olacak bir pazaryeri yapacağız. Kadifekale'de oturan vatandaşlarımız için de bir pazaryeri çalışmamız var. 1. Kadriye'de kamulaştırmalar yaparak bir pazaryeri alanı oluşturduk. Çok yakın zamanda buraya da bir pazaryeri yapacağız. Yenişehir'de hizmet binası yapacağımız kapalı pazaryerini taşıyacağımız yer için de çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. 

 

GÜLTEPE' YE SPOR SALONU, TEPECİK'E KÜLTÜR MERKEZİ


Yeni yılda kente kazandırılacak yatırımlar hakkında da bilgi veren Pekdaş şunları söyledi:

 

"Gültepe'de eski ekmek fabrikasının olduğu yeri, Milli Emlak'tan tahsisini aldık. Oraya 2017'de Konak'a yakışır bir spor kompleksi inşa edeceğiz. Halil Rıfat Caddesi üzerinde yer alan ve kamulaştırma çalışmaları önceden başlamış İkiz Köşkler diye anılan tarihi iki bina için de yaklaşık 490 bin TL ödeme yaparak satın alma işlemlerini tamamladık. Buna ek olarak Roman vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu Tepecik semtimizde tarihi bir binayı daha satın aldık. Burayı da Roman Kültür Sanat Merkezi olarak hizmete açmayı planlıyoruz. Ayrıca Aziziye Mahallesi'nde imar planlarında sosyal ve kültürel tesis alanı olmasına rağmen uzun yıllardır terk edilmiş, mülkiyeti Hazineye ait 1000 metrekare yüz ölçümüne sahip taşınmazın İzmir Valiliği'nden tahsisini istedik. Yine Kemeraltı'nda kaderine terk edilmiş eski Adliye arşivini Maliye Bakanlığı'ndan talep ettik. Bunlara ek olarak Pazaryeri Mahallesi'nde kaderine terk edilmiş tarihi binayı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisini istedik. Bu tahsisler gerçekleştiğinde hem eski eserler kurtarılacak hem de yeniden kamusal hizmetlerde kullanılacak."

 

KİRALAMA İLE HIZLI ÇÖZÜM


Belediye hizmet birimlerinin sayısını çoğaltmak adına kiralama yöntemine gittiklerini de dile getiren Pekdaş, "Konak İzmir'in merkezi ve yaklaşık 2 bin 500 yıldır burada yerleşik yaşam kesintisiz devam ediyor. Dolayısıyla gelişen kentlerin gerektirdiği bazı hizmetler için yeni kamusal alanlara ihtiyaç duyuluyor. Konak'ta bu alanları bulmak zordu. Bu nedenle kamulaştırmalar yapmamız gerekiyordu. Biz bunu başardık. Kamusal alanlarımızı çoğalttık, çoğaltmaya da devam ediyoruz. Belediyeler insanların mutluluk ve esenliği için çalışır. Hemşehrilerimizin sosyalleştikleri, spor yaptıkları, çocuklarının sanatla, bilimle buluştuğu alanları çoğaltmak hedefindeyiz. Yeni spor ve semt merkezleri için bina kiralamalarımız yeni yılda da sürecek. Zeytinlik mahallesinde ve Hatay Pazaryeri civarında hemşehrilerimizin hem sosyalleştikleri hem de spor yaptıkları, çocuklarının da sanatla ve bilimle buluştuğu alanları çoğaltmak hedefine uygun binaların kiralama işlemlerinde sona yaklaştık" diye konuştu.

 

YENİ HİZMET BİNASI DİNAMO OLACAK


Başkan Pekdaş, yeni yılda yürütülecek çalışmalar arasında yeni yapılacak belediye hizmet binasıyla ilgili önemli adımların da olduğunu belirterek, "Yenişehir'deki kapalı pazaryeri aktif kullanılmıyordu. İşlevsel bir pazar olamadığı için burasını belediye hizmet binası olarak planladık. Bölgenin değişimi için de bir dinamo görevi görsün istedik. Bu bölge sadece Konak'ın değil, İzmir'in en önemli noktalarından biri. Önemli hastanelere giden yol üzerinde ve ulaşım hatlarının kesiştiği bir nokta. Buraya kente değer katacak bir bina yapacağız. Projesini yarışmayla belirledik. Görevli arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Yapım projesi tamamlandığında temelini atacağız" dedi.