İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın da katıldığı uğurlama töreninde konuşan Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, "Kampanyada emeği geçen ve bugün yardım bölgesine sadece Memur-Sen olarak İzmir'den 11 TIR, toplamda 20 TIR gönderilmesine destek olan tüm üyelerimize, İHH İnsanı Yardım Derneği'ne ve diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz. Mücadelemiz sadece üyelerimizin özlük mücadelesi değildir. Mücadelemiz, erdemli insanların mukaddes mücadelesidir. Bugün Halep'te yaşananlara sessiz kalamazdık. Halep bizim tarihimiz. Halep bizim parçamız. Halep bizim yürek yangınımız. Bu doğrultuda 11 iş kolundaki sendikalar olarak Memur-Sen'in çıktığı infak ve irfan çalışmalarında model olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ÇALAR: HALEP VİCDANİ GÖREVİMİZ

Törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı İzmir İl Temsilcisi Rasim Çalar da, 2011'den beri Suriye'de devam eden iç savaşta 400 binin üzerinden insanın hayatını kaybettiğini, 8 milyon kişinin ise ülkesini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. İslam coğrafyasında işgaller ve darbelerin yaşandığını belirten Çalar, "İslam coğrafyasının kaderi kan golü olmak değildir. Müslümanların kaderi de kan gölünde boğulmak değildir. Bu kanı ve gözyaşlarını dindirmek herkesin insani, vicdani görevidir. Bu sorumluluğu, duyarlılığı hisseden İzmirimizin güzel insanları bir yardım çalışması başlattık ve bugün buradayız" dedi. Hedeflerinin 20 TIR olduğunu, buna da ulaştıklarını söyledi. 

 

Törende, içerisinde 350 ton un, 25 ton patates, 25 ton soğan, 10 ton üzüm, 5 ton makarna, bin battaniye, 2 bin 500 gömlek, bin çift ayakkabı, bin torba bebek bezi, bulgur, muhtelif gıdalar, 3 bin 500 pardesü, 3 bin kadın elbisesi ve çocuk giysileri bulunan TIR'lar, yapılan duanın ardından Haleplilere ulaştırılmak üzere uğurlandı.(DHA)