İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun yıllardır vaat ettiği ancak bir türlü hayata geçirilemeyen projelerle halkı kandırdığını aktaran AK Parti'li Bilal Doğan, Kocaoğlu'nun yıllardır söz verdiği yatırımları bir türlü hayata geçiremediğini belirtti. İzmirlilerin havada kalan projelerle kandırıldığını dile getiren Doğan, Kocaoğlu'nun başkanlık sürecini ise "Hayal Dünyası" na benzetti ve geçtiğimiz günlerde dile getirdiği jübile kararını doğru bulduğunu beyan etti.

 

12 SENEDİR BİTMEYEN DİZİ "HAYAL DÜNYASI"

İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olmasına karşın belediyecilik anlamında her yıl küme düştüğünü aktaran AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Ne yazık ki yüksek kredi notları ve belediyecilik anlamında ödüllerine doymayan Sayın Kocaoğlu'nun bu başarısını sokağa yansıtamadığını görüyoruz. Demek ki davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Ancak, masa başında belediyecilikle, makam aracında başkanlıkla bu kent kalkınmıyor. Kentimizde belediye eliyle yaratılan sanal algı operasyonu ne yazık ki hayatın gerçekleri ile bağdaşmıyor. Altyapı, otopark, ulaşım ve diğer birçok temel belediye hizmetinde yaşanan hüsran tablosu her yıl artarak devam etmektedir. Umarız İzmir 2017 yılında bu kötü kaderinden kurtulur. Yetersiz hizmetler anlayışı olan ve 12 senedir bitemeyen ‘Hayal Dünyası’ dizisi son bulur." dedi.

 

KOCAOĞLU'NA SESLENDİ: JÜBİLE YAPMASI İSABET OLUR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun her yıl İzmirlilerin önüne aynı projelerle çıktığını ancak onca yatırımın halen hayata geçirilemediğini belirten AK Parti'li Doğan, "Her yıl aynı sözler, aynı vaatler. Kentimiz senelerdir reklama, yatırım rüzgarına doymuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı bol kepçeden vaatlerini sıralıyor ancak verdiği sözlerin hepsi havada kalıyor. Ortada açılan, tamamlanan, vatandaşların hizmetine sunulan, bu kentin yararına olacak hiçbir proje yok... Karşımızda yatırım rüzgarı değil adeta "Hayal Dünyası" var. 12 senedir aynı diziyi izliyoruz. Başrolünde ise Aziz Kocaoğlu var. Umarız bu dizi bu sezon son bulur. Artık bitmeyen yatırımlar, iptal edilen ihaleler, yaşan krizler, yarım kalan projeler, geciken işler son bulsun istiyoruz. Umarız İzmir bu başarısız belediyecilik anlayışından artık kurtulur ve 2017 senesi kentimiz için toparlanma yılı olur. Bu açıdan Kocaoğlu'nun geçtiğimiz günlerdeki jübile açıklamasını yerinde buluyoruz" dedi.

 

HAVADA KALAN PROJELERİN AKIBETİNİ SORDU

Son olarak Kocaoğlu'nun her seçim öncesinde bildirgesinde duyurduğu ve yıllardır bütçede yer almasına karşın bir türlü hayata geçirilemeyen yatırımların akıbetini soran Doğan şunları kaydetti: "Karşımızda her yıl tekrar tekrar duyurulan projeler var. Her sene aynı vaatler... Ama artık İzmirlilerin kuru vaatlere karnı doydu. Halkımız artık icraat görmek istiyor. Reklama doymayan Sayın Kocaoğlu'na vatandaşlarımız adına bir kez daha soruyoruz... Buca Metrosu, Narlıdere Metrosu, Bornova Merkez Metrosu ne oldu, bu yıl yapılacak mı? 10 yılda ancak ihalesini yaptığınız Mavişehir Opera binası kaç yılda bitecek? Gaziemir'de yapacağınız monoray projesinden üç yıldır haber yok. 20 tane elektrikli otobüs alacağız dediniz, bırakın otobüs almayı, ihalesini zor yaptınız. İzmir halkına 22 otopark yapacağım diye söz verdiniz, onca vaat havada kaldı. Yamanlar Katı Atık Tesisi ne oldu? Alsancak ve Üçkuyular'daki altgeçit projelerine neden yıllardır başlanamıyor? 6 ayrı bölgede sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinde yılladır çivi dahi çakılmadı. Kültürpark’ta yenileme çalışmalarına neden bir türlü start verilemedi? Kemeraltı Balıkçılar Çarşısı projesinde bir arpa boyu dahi yol alınamadı. İhalesini bile iki seferde yaptığınız Karataş Altgeçidini bu yıl tamamlayıp hizmete açabilecek misiniz? İlçelere yapılacak mezbaha ve semt garajı projelerinizden vaz mı geçtiniz? 10 yıldır çürük olduğu belgeli belediye binasını bu yıl onarmayı düşünüyor musunuz? Geçen yıl da olmadı ama, 2017'de bu kente bir mezbaha tesisi inşa etmeyi düşünüyor musunuz? Kemeraltı'ndaki yenileme çalışmaları 8 yıldır lafta kaldı. İzmirliler adına artık yeter diyoruz. 12 yıldır aynı vaatler... Bu hayal dünyası artık son bulsun."