Açılış konuşmasını İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cem Cemal Coşkan’ın yaptığı ve Ödemiş, Tire, Bayındır ile Kiraz’dan gelen avukatların büyük büyük ilgi gösterdiği çalışmada Özel Hukuk bölümünü Av. Onur Ergün, Ceza Hukuku bölümünü ise Av. Sinem Top sundu.

 

Çalışma sonunda eğitimcilere plaketlerini sunan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, geçtiğimiz iki yıllık dönemde İzmir Barosu tarafından ücretsiz 140 eğitim çalışması düzenlendiğini söyleyerek ilçelerde de ilk kez kendi dönemlerinde bu eğitim çalışmalarının düzenlenmeye başlandığını belirtti.

Av. Aydın Özcan, bu çalışmanın Ödemiş’te düzenlenen üçüncü çalışma olduğunu belirterek, bu çalışmanın devamının Bergama’da yapılacağını, yine Ödemiş ve Tire’de uzlaştırma eğitimleriyle devam edileceğini söyledi.

 

Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu yönetimi olarak gençlere büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana staj döneminden başlayarak genç meslektaşlarımızın sorunları ve mesleki gelişimleri için ciddi projeler hayata geçirirdik. Staj döneminde yaptığımız farazi duruşmalarla mesleğe en iyi şekilde hazırlanan genç meslektaşlarımız, mesleğe başladıkları ilk bir ay içerisinde aldıkları seminerle de hemen CMK sistemine dahil olup çalışmaya başlıyorlar. Ayrıca CMK taksi hizmetini başlatarak gece görev alan meslektaşlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde görev yerlerine taşıyoruz. Yine kurduğumuz genç ofislerle avukatlığa ilk adımı atan ve büro açmak isteyen meslektaşlarımıza çok cüzzi bir ücret karşılığı bu hizmeti sağlıyoruz. Biliyorsunuz İzmir bir liman kenti. Ama fark ettik ki uluslararası tahkim davalarını hep dışardan gelen meslektaşlarımız takip ediyor. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda AB tarafından akredite edilen, İspanyol Carlos III üniversitesiyle ortaklaşa uluslararası tahkim semineri düzenledik. Bu çalışmalara başta genç meslektaşlarımız olmak üzere ilgi duyan tüm meslektaşlarımızın katılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yeni dönemde yine özellikle genç meslektaşlarımızı ilgilendiren bir diğer projemiz Baro’da yüksek lisans imkanı. Üniversitelerle yapacağımız protokollerle Baro’nun eğitim salonlarında meslektaşlarımız yüksek lisans yapacaklar. Ben yine geçtiğimiz dönem kurulan ve şimdiye kadar çok güzel işlere imza atan ve bugünkü çalışmayı da gerçekleştiren Genç Avukatlar Meclisimize burada bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.