EGE MECLİSİ - AK Parti Grubu'nun yollarda meydana gelen kazaları gerekçe göstererek belediyenin tuzlama gibi önlemleri almadığı eleştirisine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, afetten siyaset çıkarılmaya çalışıldığını, belediyenin gerekli önlemli aldığını, kar ve buzlanma ile başarı ile mücadele ettiğini söyledi. Kocaoğlu, espriyle karışık "Bu ne telaş? Seçimlere daha 1,5 sene var. İzmirlilere güveniyoruz, üç dönemdir bizi seçtiler, 4'üncü kez de bizi seçecekler" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı ikinci meclis toplantısına İzmir'i de etkileyen kar yağışı ve buzlanma damgasını vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele konusunda yeteri kadar tedbir almadığını söyleyerek, "Bu konuda belediyenin öngörü, vizyon ve ufkunun olması lazım. Belediyenin tedbir alması lazım. Meteoroloji uyarmasına karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kara hazırlıksız yakalandı. Zamanında gereken tedbirler alınmadı. Umarız bundan sonra gereken önlemleri alır. Toplam 85 kaza var. Bir kişi ölmüş" dedi. Ölümlü kazanın Karayolları sorumluluğundaki yolda olduğunun hatırlatılmasına karşın Doğan, "Bornova İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı değil mi? Bundan sonra önlem alınsın diyoruz" dedi. 

Eleştirilere tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Afetten siyaset çıkarmaya çalışıyor. Negatiften negatif çıkar. Zincirleme kazalar şehir içi yollarda olmaz. Kazalar Karayolları'na bağlı olan yollarda olur. Çevre yolu gibi ilçeler arası yollarda olur. Konuyu çarpıtmanın hiçbir alemi yoktur. Yaptığınız konuşma baştan sona abesle iştigaldir. İzmir Büyükşehir Belediyesi gereken her türlü tedbiri almıştır. Geçen sene kara hazırlıksız yakalandık. Ancak bu yıl hazırlıklıydık. Ekim ayından itibaren Bergama, Bayındır, Bergama'daki şantiyelerimizde tonlarca tuz var. İsteyen herkese verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi aldığı kar mücadele araçlarıyla, otomatik tuzlama araçlarıyla tüm illerimiz arasında en hızlı hizmeti veren belediyedir. Elinizi vicdanınıza koyun, başarılı çalışma için teşekkür edin" dedi.

Kocaoğlu, 10 Ocak akşamı saat 23.00 itibariyle yolları açtıklarını belirtti. Asparagas haberlerin kimseye yakışmadığını belirten Kocaoğlu AK Partilileri "Bu siyasetin Meclis'e, İzmir'e ve memlekete bir faydası yok. Ben kimsenin ayıbını, eksiğini dillendirerek siyaset yapmıyorum. Yapmadım da, yapmayacağım da. İzmir Büyükşehir Belediyesi 81 vilayet arasında en başarılısıdır. Asparagas haberlerden millete gına geldi. Artık bunlar bayatladı. İzmirliler artık buna inanmıyor. Bu ne telaş? Seçimlere daha 1,5 sene var… İzmirlilere güveniyoruz, üç dönemdir bizi seçtiler, 4'üncü kez de bizi seçecekler. Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Çalış senin de olsun' sözünü hatırlayın İzmir'de çalışın. Elinizi tutan mı var? Ak kara demekle olmaz" dedi.(Utku BOLULU İzmir DHA)