Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 'Türkiye'nin bilişim altyapısını millileştirmek için önemli çalışmalar yapılıyor.' dedi. Bakan Arslan, 'Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya organizasyonlarının verilerini ülkemizde depolayarak, vatandaşlarımızın bilgilerini daha güvenli hale getireceğiz.' şeklinde konuştu.

Yeni iş alanları açılacak

Yerli veri merkezlerinin arttırılması ve maliyetlerin düşürülmesi ile uluslararası sosyal medya organizasyonları tarafından yurt dışında depolanan ve bu sitelere üye olan tüm vatandaşların verilerinin Türkiye’de depolanmasını amaçladıklarını vurgulayan Arslan, "Böylece, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya organizasyonlarının verilerini de ülkemizde depolayarak, vatandaşlarımızın bilgilerini daha güvenli hale getireceğiz. Türk insanının kişisel eğilimlerini içeren verilerin yurt dışında dolaşmasının da önüne geçmiş olacağız." diye konuştu.

Yerli baz istasyonları üretimi başlıyor

Yerlileştirme çalışmaları kapsamında yerli baz istasyonlarının yapılması amacıyla yaptıkları çalışmalara da değinen Arslan, 4,5G ihalesinin bu noktada önemli olduğunu dile getirdi.(Star)