CHP'li Özgür Özel "İkinci turda 330'un geçilmesi halinde Anayasa Mahkemesine gidip bu düzenlemenin iptalini sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sürerken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Eğer bu düzenleme açık, takip edilen oylarla, gözlemcilerle, baskıyla alenileştirilir ve 330'u geçerse Anayasa Mahkemesine gidip bu düzenlemenin denetlenmesini ve iptalini sağlayacağız." dedi.

"İPTALİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Kabinlere girilmeden açıkta oy atılmasına izin vermeyeceklerini belirten Özel  "İkinci turda eğer Adalet ve Kalkınma Partililer, bu rejim değişikliğini, gizli yapılması gereken oylamayı aleni yapmaya kalkarlarsa burada en sert ve net tavrımızı tekrar göstereceğiz. Böyle bir oylamaya izin vermeyeceğiz.

330'U GEÇERSE AYM'YE GİDECEĞİZ

Ortaya çıkan tüm ihlalleri, teknolojinin, hukukun, İçtüzüğün tanıdığı tüm olanakları kullanarak tespit edeceğiz ve bunu günü geldiğinde Anayasa Mahkemesine taşıyacağız. Eğer bu düzenleme açık, takip edilen oylarla, gözlemcilerle, baskıyla alenileştirilir ve 330'u geçerse Anayasa Mahkemesine gidip bu düzenlemenin denetlenmesini ve iptalini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.(İnternethaber)