EGE MECLİSİ - Geçtiğimiz yıl İzmir-Çeşme Otoyolu'nun başlangıcında yer alan Narlıdere ve Güzelbahçe gişelerinin taşınmasının ardından, Urlalılarda geçişlerin ücretsiz olması için bir kampanya başlattı. Dünyanın en popüler e-imza platformu olan change.org'da başlatılan ve Çeşme Otoyolu'nun Urla bölümünün de ücretsiz olmasının istendiği kampanyaya 2 hafta içinde yaklaşık bin 200 kişi destek verdi.

Dilek Ünal Savaşan adlı kişinin başlattığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne iletilecek olan kampanyada şu ifadelere yer verildi;

"Urla'da yaşayan ve otoban kullanarak işine gidip gelmeyi tercih eden insanlardan biriyim. Tek bir geçişin (%20'lik yeni zam ile) 3 TL olması akıl alır gibi değildir. Zira ülkemizde çalışan, memur veya emekli hiçbir vatandaşın maaşına %20 zam almadığı düşünüldüğünde, son 1 yıl içinde yapılan diğer zamlarla birlikte ödediğimiz ücret %70 artmıştır. Güzelbahçe'nin İzmir içi sayılıp sadece 9 km mesafedeki Urla'da yaşayan ve bu yolu kullanan binlerce insanın bu haktan mahrum bırakılması da neresinden baksanız adaletsizliktir. Sadece 9 km.'lik bir mesafe için günde 6 TL , ayda ortalama 120 TL'lik bu adaletsiz ve fahiş ücretin kaldırılmasını talep ediyoruz"