Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de yargı üyelerine seslendi. Erdoğan, FETÖ itirafçılarıyla ilgili uyardı.

İşte konuşmasından satır başları:

Burada sizinle samimi bir muhasebe yapmak istiyorum. Yaptığımız her işi ülkemizeve milletimize bir aşkla yaptık. Nice engelleri aştık. 

Yargıyı milletin değil belli bir örgütün emrine sokmak isteyenler varken bir tarafta da başka bir vesayetçi anlayış bulunuyordu.

367'den kapatma davasına kadar öyle olmadık yöntemlerle karşımıza çıktılar ki hukuk adına utandık. FETÖ bu dönemde yargıya sızmaya başladı. 40 yıllık bir geçmişi var, öyle sızma hemen olmadı Bazı oyunları farketmede zaman zaman geç kaldık. 

Bu örgütün yapısı her türlü iyi niyeti suistimal etmiştir.  Hiçbir gruba ne yargıyı ne başka kruumu peşinen asla teslim etmiş değiliz. Türkiye'nin darbecilerle mücadelesi için yargıya verdiğimiz desteği istismar ettiler. 

Bir davada tek bir masum dahi mağdur ediliyorsa orada adaletten söz edilemeyeceği açık. Birtakım tutuklamalarla ilgili şahsımın o dönem verdiği beyanatlar ortadadır. 

FETÖ mensubu hakim ve savcılar görevlerini hukuka uygun mu yapıyorlar? Örgütün çıkarları esas alınmıyor muydu? Yargıya o dönemde müdahale etmedik, edemezdik. Kritik görevde olanlar örgüt emri ile bu işleri rayından çıkardı.

Bu olay şahsi meselem olarak gösterildi. 17-25 Aralık'ta yaşananlar bir darbe girişimidir. Örgüt 17-15 Aralık'ta yapamadığını 15 Temmuz'da yapmaya çalışmıştır. Milletin dirayeti sayesinde neticeye ulaşamamışlardır.  

Hala Pensilvenya'daki zat utanmadan 'bunlar bir senaryodur' diyor. Biz neyin senaryo olduğunu görüyoruz. İt ürür kervan yürür. Biz yolumuza devam ediyoruz. 

Yargıda Birlik Derneği iyi ki kuruldu. Meydanı boş bırakırsanız, birileri o meydanı doldururur.

İçerde olanlardan çok iyi tanıdıklarım var. İtirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar. Bunlar doğru konuşmuyorlar. İtirafçı diye aldatmacayı oynuyorlar. En tehlikeli olan bu. Bunların bir kısmıyla başa baş görüşmelerim oldu. Başbakan olarak bana söylediklerine baktığım zaman tamamen aykırı ifadeler. 

PKK terör örgütü ile bunlar ortak çalışıyor. 

Anayasa değişikliği yasama yürütme ve yargı erkleri arasındaki ilişkiyi düzenliyor. Ülkemizde siyasi sistemin tıkandığı dönemlere baktığımzıda bu ilişkilerdeki sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Yasama, Yürütme, Yargı erkleri arasındaki ilişkinin yeniden belirlenmesi büyük bir kazançtır. Yeni bir anayasa ile yerli yerine bu ilişkiyi oturtmak gerekiyor. İmkanlar dahilindeki arayışlarımızdan vazgeçmedik. Anayasanın başbakanlık hükümeti sistemi esas alan yapı değiştirilmemişti. Böyle olunca iki başlı bir yapı ortaya çıkmıştır. Almamız gereken mesafe farklı. Yani ben patinaj ifadesiyle kullandım. Devletin işlerliğinde bir patinaj var. Çift başlılık bunu getiriyor. MHP'nin bu gerçeği görmesi sayesinde anayasa değişikliği yapılmasının yolu açılmıştır. Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık gücünü birleştiren yeni yönetim modelinin hayırlı olacağına inanıyorum.(Vatan)