Uygulamayla ilgili olarak 30 İlçenin ilgili başkan yardımcısı CHP İzmir İl Başkanlığındaki toplantıda bir araya geldi.

CHP İzmir  Esnaf Odalarından ve Hemşeri Derneklerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Yüzer "Esnaflarımız bizim için çok önemli. Yıllardır ihmal edilen, ağır vergi yüküyle ezilen İzmirli esnaflarımız ve esnaf birlikleriyle olan bağlarımızı çok daha sağlam hale getireceğiz" dedi. Esnaf masası uygulaması hakkında da bilgiler veren Yüzer, şunları kaydetti.

YÜZER;30 İLÇEMİZDE DE ESNAF MASASI KURUYORUZ

Bugün 30 ilçe başkanlığımızın Esnaftan Sorumlu ilçe Başkan Yardımcılarımızla bir araya geldik. Amacımız İzmirli esnaflarımızla daha iyi bağlar kurarken, onların sorunlarına da çare bulmak. Ancak bu iş lafla olacak iş değil. Bunun için tüm ilçelerimizde esnaflarımızın baş vurabileceği, bizlerin esnaflarımızın dükkanına gidip ziyaret edeceği esnaf masalarını tüm ilçelerimizde hayata geçirme kararı aldık. Bu uygulamayı pilot uygulama şeklinde daha önce bir kaç ilçemizde başlatmıştık. Uygulamanın geri dönüşleri ve esnafımızın uygulamadan memnuniyeti sonrası bunu 30 ilçemizde de hayata geçirme kararı aldık. Bu masalar esnaf birlikleriyle koordineli bir şekilde çalışacak, esnafın sorunlarını gündeme ve milletvekillerimiz aracılığıyla meclise taşıyacaktır. Bu önemli görevde yer alan tüm ilçe başkan yardımcılarıma çok güveniyor ve emekleri için çok teşekkür ediyorum

ESNAF SİFTAH YAPAMAZ HALE GETİRİLMİŞTİR

CHP'nin esnafın derdine çare olacak tek parti olduğunu belirten CHP İl Başkan Yardımcısı İsmail Yüzer, bunu seçim programları ve bildirgeleriyle de gösterdiklerini söyledi. Yüzer "Esnafımız 14 yıllık AKP iktidarında neredeyse siftah yapmadan dükkan kapatır hale gelmiştir. Esnafımızı ağır vergi yükleri, stopaj,SGK ve tabela vergisi gibi yüklerle ezen AKP iktidarı, sonrasında çocuk susturur gibi uyduruktan bir yapılanma ve ya afla sözüm ona esnafa destek olmaya çalışmakta. Ülkeyi kan gölüne, terör örgütlerinin cirit attığı, esnafın korkudan kepenk açamayacağı bir duruma soktuktan sonra hangi affı getirirsen getir. CHP olarak bizler önce insanlarımızın sokağa çıkmaktan korkmadığı bir huzur ve emeklerinin karşılığını aldıkları, insanca şartlarda yaşayacakları bir refah ortamı yaratmayı hedefliyoruz. Bu ortamda doğal olarak esnafımızın iş yapmasına, kazanmasına ve yüzünün gülmesine sebep olacaktır" dedi.

CHP İzmir l Başkanlığının, Esnaf Masası uygulamasındaki son durumu görmek için, ilçe sorumlularıyla bir hafta içinde tekrar toplanacağı bildirildi.