Gaziemir'deki Fuarİzmir'de, ORİON Fuarcılık tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na birbirinden güzel yarışmalar ve etkinlikler renk kattı. Bunlar arasında yer alan Koyun Keçi Güzellik Yarıması ile Süt Sağım Yarışması da ilgi çekti. Üretici kadınların keçi sağma yarışması çekişmeli geçti. Yarışmada jüri hayvanların ırk, kuyruk, baş ve boyun yapısına göre değerlendirme yaptı. Dereceye girenler tam, yarım ve çeyrek altın ile ödüllündirildi.

 

MİNİK ÇOBANA İLGİ


Fuara damga vuranlardan biri de Karaburun ilçesinden, babası ile kıl keçisi güzelik yarışmasına katılan 7 yaşındaki İsak Acar oldu. Doğayı ve hayanları çok sevdiğini belirten minik çoban, okuldan arta kalan zamanda babasına yardım ettiğini ve her gün koyun güttüğünü söyledi. Islık çalarak sürüleri topladığını anlatan minik çoban, bir de keçisinden süt sağdı. Sağdığı keçinin kaçan yavrusunun peşine düşerek hayvanı yakalama çevikliği de büyük alkış aldı. 

ANGUS PAŞA 


Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, 3 yaşındaki Angus cinsi 'Paşa' isimli dana da ilgi odağı olan hayvanların başında geldi. 1259 Kilo ağırlığındaki Paşa ile ziyaretçiler selfie yaptı, fotoğraf çekme yarışına girdi. Sahibi Cihan Çam, Paşa'nın ırkının Avusturalya menşeili olmasına rağmen yavruyken alıp kendisinin yetiştirdiğini söyledi.(DHA)