Finansal Kurumlar Birliği koordinasyonuyla; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, BDDK, TİM, Kredi Kayıt Bürosu, Türk EXİMBANK, KOSGEBdesteğiileTürkiye'nin üreten kentlerinde gerçekleştirilen buluşmalarda yeni durak; 8.3 Milyar Dolar ihracatıyla turizm, tarım,lojistik ve enerji sektörlerinde önde gelen şehirlerden İzmir. Organizasyon, 26 Ocak Perşembe günü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kentin ticari hayatına yön veren tüm paydaşların katıldığı programda, Kobi’lerinfinansmana erişim ve yararlanabilecekleri destek programlarından, kredilere, daralan ekonomilerde borçlanma araçlarından, kaynak alternatiflerine, sigortadan garanti hizmetlerinekadar KOBİLERİN ihtiyaç duyduğu tüm konular masaya yatırılacak.

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ), Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve diğer 12 OSB, KOSGEB İl Müdürlüğü, Eximbank İl Müdürlüğü, Dünya Fahri Konsoloslar Birliği, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, Karşıyaka Sanayici ve İş Adamları Derneği, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Ege Genç İşadamları Derneği, 9 Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Yerel Medya ve üretici ve ihracatçı tüm yerel işletmeler, "KOBİ’LER İLE GÜÇLÜ VE GÜVENLİ YARINLARA" buluşması ile bir araya gelecek. 

Gazeteci Noyan Doğan'ın moderatörlüğü ile yürütülecek toplantının konuşmacıları; İzmirValisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıAziz Kocaoğlu, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin,  Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay Baydar,  Ege Bölgesi Sanayi Odası Yön. Kur. Bşk.Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Bşk. Yrd Nurettin Tarakçıoğlu , Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü  Kasım Akdeniz,  ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, İzmir Ticaret Borsası Yön. Kur. BşkIşınsu Kestelli…

 

İzmir’li KOBİ’lere nefes aldıracak yöntemler…

Türkiye’deki şirketlerin %99’unu oluşturan KOBİLER, istihdamın % 75’ini karşılarken ihracatın da  % 56’sını gerçekleştiriyor. İzmir, ekonomik büyüklüğü, 120 Bine yaklaşan KOBİ’si le ile Türkiye ekonomisine en fazla katkı veren kentlerin başında geliyor.Kentte, tarıma dayalı sanayi kolları oldukça gelişmiş durumda. Tekstil, konfeksiyon, mobilya, gıda, tütün, yem sanayi, en önemli işkolları arasında. Turizm, lojistik ve enerji sektörleri, yatırım açısından öne çıkan sektörler. Bunların dışında, demir-çelik, petro kimya, otomotiv, çimento ve ayakkabı üretimi de iç ve dış pazara hitap ediyor.Liman kentiİzmir, yat turizmden kongre turizmine, inanç turizminden kruvaziyer turizmine kadar hemen hemen her çeşit turizm olanağına da sahip. Türkiye ihracatına geçtiğimiz yıl 8.3 milyar Dolar katkı veren İzmir, 2015 yılı gümrük verilerine göre de limanlarında 17,9 milyar dolarlık ihracat hacmi yarattı. 

İzmirli sanayici ve üreticiler, katma değeri yüksek ürünlere yönelerek, ekonomisini canlandırıp Türkiye ihracatına maksimum katkı sağlamayı hedefliyor.Çalışmaların hızlandığı bu süreçte "KOBİ’LER İLE GÜÇLÜ VE GÜVENLİ YARINLARA" buluşması KOBİ’LERE nefes aldıracak finansman yöntemlerini sunarken aynı zamanda kentin üretenlerine de yeni bir vizyon çizecek.