EGE MECLİSİ - Dönem boyunca hem derslerine çalışıp hem de Konak Belediyesi'nin spor okullarındaki ücretsiz kurslarda ter döken çocuklar, günübirlik gezi sayesinde yarıyıl tatiline gönüllerince kar keyfi yaparak başladı.

 10 gün sürecek gezilerin ilki Konak Belediyesi'nin Güneşli Mahallesi'ndeki spor tesislerine üye miniklerin katılımıyla yapıldı. Anne ve babalarıyla tesise gelen minik sporcuları burada bir sürpriz de bekliyordu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Spil yolculuğu öncesi miniklere ayakları karda üşümesin diye kar botu hediye etti. Çocukları uğurlamaya gelen Başkan Pekdaş, "Okullar kapandı, şimdi bol bol dinlenin, eğlenin, kitap okuyun. Sizlere tatilde bir karne hediyesi vermek istedik. Sizleri Spil Dağı'na götürüyoruz. Orada ayaklarınız üşümesin diye de her birinize bot hediye ediyoruzö dedi. Armağanlarını alan minikler daha sonra Konak Belediyesi'nce tahsis edilen otobüslerle Spil'e hareket etti. 

VELİLER DE EĞLENDİ

 

İzmir-Manisa arasında yer alan Spil Dağı'nın muhteşem manzarası eşliğinde doyasıya kar keyfi yaşayan çocuklar, burada kardan adam yaptı, kartopu oynadı. Kimi çocuklar da kar üstünde futbol oynadı. Gün boyu eğlenceli anlar yaşayan minikler kadar çocuklarına eşlik eden veliler de en az onlar kadar karın tadını çıkardı. Çocuklarıyla kartopu oynayıp, karın keyfini çıkaran veliler de eğlenceli bir gün geçerdi. Gezide öğle yemeğinde sucuk ekmek, köfte ekmek ve ayran ikram edildi. Karla oynamanın mutluluğunu doya doya yaşayan minikler ve veliler günün sonunda tekrar otobüslerle alındıkları spor merkezine bırakıldı. 

Unutulmaz anlar yaşadığını dile getiren çocuklar, Başkan Pekdaş'a teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü'nce organize edilen geziler 10 gün sürecek. Gezilere Konak Belediyesi'nin Spor Okulları'nda kurs gören bin 320 çocuk ve veli katılacak. Manisa Spil Dağı Milli Parkı'na düzenlenen geziler kapsamında öğrenci grupları sabah saatlerinde görevli öğretmenler tarafından belirlenen spor merkezleri önünden alınacak. Gezilere tam donanımlı bir de ambulans eşlik ediyor. Geçtiğimiz yarıyıl tatilinde öğrenciler için Bozdağ gezisi düzenlenmişti.