Olağan genel kurulda aday olmayı planladığını, ancak mevcut oda başkanı Aykut Yenice’nin olağanüstü genel kurul kararı aldığını belirten Okyay, "Amacı niyeti, hedefi ne olduğu belli değil. Korku dağları bekler. Ben ve yönetim kurulum, 12 Şubat tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongrede adayız, varız ve hazırız. Biz bu işi daha iyi yaparız" dedi.

 

Hedeflerinin eleştiriden çok üyelerin sorunlarına çözüm bulmak, üyelere hizmet etmek olduğunu ifade eden Alpay Okyay "Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın 3. kuşak işletmecisiyim. Komilikten bu mesleğe başladım. Sorunlarımızı biliyorum. Ben bu sorunları çözmeye geliyorum. Sorunları bilen ve var gücüyle çalışacak ekip kurdum. Yönetim kurulu üyelerim dışında Altınkapı Restaurant'ın sahibi Levent Özesen başta olmak üzere sektörün duayen isimleri de bizlerle beraber sahada mücadele ediyor. Dediğimiz gibi heba olan 14 senemizi kurtarmak için geliyoruz. Sloganımız 'Biz bu işi daha iyi yaparız.' Üyelerimizin desteği ile başaracağız" diye konuştu.

 

PROJELER


Projelerini de açıklayan Okyay şunları söyledi:

 

"Odamızı hem maddi hem de manevi açıdan eski güçlü günlerine döndüreceğiz. Fiyat tarifelerini bir an önce çıkaracağız. Hem üyemizi hem tüketiciyi koruyacağız. Üyelerimizin sorunlarıyla 7/24 ilgileneceğiz. Emniyet, belediye, zabıta ve diğer tüm birimlerle sahip olduğumuz güçlü ikili ilişkileri üyelerimiz için kullanacağız. Her türlü yeni kanun ve yasayı hızlı bir şekilde duyuracağız. Maliyetlerimiz yükseldi. Kasap, Manav, Yağ, Tüpçü ve bunun gibi giderlerimiz için her bölgede tedarikçilerle anlaşma yapıp üyelerimize uygun malzeme almalarını sağlayacağız. Yemek Çekleri ile ilgili sorunlarımızı Gustokart gibi hayali projelerle değil, meclise giderek, güçlü olan siyasi ilişkilerimizi kullanarak bu soruna yerinde çözüm bulacağız. Kayıt dışı işletmeleri bitireceğiz, haksız rekabet son bulacak. Eğitim merkezi kurarak personel sıkıntısını da çözeceğiz. Hem üyelerimizin bu sorununa çare bulacağız hem de işsizlik sorununa ilaç olacağızö dedi. Oda avukatlarının aidatlara icra yapmayacağının altını çizen Alpay Okyay, “Hatta üyelerimize mesleki konularda ücretsiz danışmanlık yapılacak. Türk mutfağını paneller, organizasyonlar ve fuarlar ile tanıtacağız. Böylelikle değerlerimize de sahip çıkmış olacağız, mesleğimize de sahip çıkmış olacağız. Dergi ve basın yayın organları ile üyelerimizin ücretsiz tanıtımlarını yapacağız. Üyelerimiz arasında birlik beraberlik ruhunu güçlendireceğiz.


YÖNETİM KURULU LİSTESİ


Alpay Okyay'ın yönetim kurulu listesinde; Yiğit Bahçeli – Zeytin Lokantası, İbrahim İmdat Aksoy – Kumrucu Eyüp, SerdalGökgedik – Şişkom Lokantası, Hayri ve Alaattin Küçük – Toprak Türkü Evi, Asil Ünlü – Hatay Ocakbaşı, Sezai Kızak – Mevlana Lokantası, Altar Toker – AralıksonuOcakbaşı, Birkan Demir – Mustafa Usta, Veysi Barlık – Alaturka Night Club, İsa İlçi – Yörük Ali Lokantası, Orhan Tün - Pınar Restaurant, Sezgin Aygün - Sedir Lokantası (DHA)