EGE MECLİSİ - Listede, “Doğu’dan çıkan tek şirket” olarak göze çarpan Tunceli merkezli CNG Cengiz Tedarik’in, gıda ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiğini söyleyen Hüseyin Cengiz, “CNG Cengiz, 60 yıllık ticari hayatına üçüncü kuşak aile bireyleri ile devam ediyor. Şirketin bünyesinde gıda, tekstil, elektronik ve haberleşme, mobilya ve beyaz eşya ürünlerinin üretim ve satışı yer alıyor.Firmamız, İzmir’de et ve konserve üretimi, Ordu’da balık üretimi, Mersin’de bakliyat üretimi, Tunceli’de mobilya, beyaz eşya ve zücaciye satışı, Diyarbakır’da kamunun gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarının tedariki ile uğraşıyor, İstanbul’da elektronik ve haberleşme ithalat ve ihracatı yapıyor” dedi.

“Gelecekten umutluyuz”

Türkiye’nin geleceğinden umutlu olduğunu da kaydeden Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: “2016 ülkemiz için kötü geçti ama 2017’den umutluyuz. Yeni yatırım kararlarımız var ve bunları hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ülke genelinde barışı ve huzuru umut ediyoruz. Bu umut ve öngörülerimizle daha fazla çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.”

O aynı zamanda bir yazar

Hüseyin Cengiz, yoğun seyahat programı ve uzun uçak yolculuklarında edebiyata da gönül vermiş bir sanayici. Kendi deyimiyle, “vahşi ticaretin ağır cenderesinden kurtulup soluk almak için” okumaya ve yazmaya ağırlık veren Cengiz, ilk kitabı “İçindeki Bana Dokun”da denemelerini kaleme almıştı. Cengiz’in, Ermeni tehciri ışığında farklı dinlerin ve kültürlerin Anadolu coğrafyasındaki kadim dostluğunu işlediği “Ve sonra yol bitti” romanı ise 2016’da yayınlandı.