Konak Tünelleri'nin inşası sırasında Damlacık Mahallesi'ndeki evlerin bir bölümü kamulaştırıldı. Bazı tescilli eski yapılar da bu kamulaştırılan alan içinde kaldı. 10'a yakın tescilli yapınun orijinal kapı ve pencereleri başta olmak üzere işe yarayan demir aksamları, hırsızlar tarafından sökülüp götürülüyor. Konak Meydanı'na birkaç dakika yüreme mesafesindeki bu talana 'dur' diyen olmuyor.

Karayolları tarafından kamulaştırma paraları sahiplerine ödenen tescilli eski tarihi İzmir evlerinin koruma altına alınmasını isteyen Damlacık sakinleri, çalınanın devletin malı olduğunu belirterek, "Hırsızlar mahallede cirit atıyor. İşe yarayan, para edecek her şeyi söküp götürüyorlar. Bu durumdan tescilli evler de nasibini alıyor. Bu talan semtte 3 yıldır devam ediyor. Üstelik boş olan bu evler tinercilerin mekanı haline geldi. Bırakın geceyi gündüz bile dışarı çıkmaya korkuyoruz" diyor. 

Hırsızlar tarafından talen edilen evlerden bazılarının alınan kapı ve pencerelerin yerine, sac levhalar kaplandığı dikkat çekiyor.(Mustafa Oğuz / DHA)