EGE MECLİSİ - CHP İzmir'de referandum konulu ilk toplantısını yaptı. Dört büro açılacak, buralardan mahallelere broşür, dergi, kitap ve materyal dağıtılacak. "Bir kere 'evet' dedikten sonra bir daha 'hayır' deme şansın olmayacak" sloganı pekiştirilecek, seçmen sandığa gitmesi konusunda ikna edilecek. 

 

CHP İzmir'de referandumda izleyeceği yol haritasını çizdi. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda 5 Şubat Pazar günü CHP'nin 81 kentin il ve ilçe başkanlarının katılımıyla Genel Merkez'de açıklayacağı referandum stratejisine göre hareket edileceği vurgulandı. İzmir İl Başkanlığı, kentteki birinci ve ikinci seçim bölgelerinde ikişer referandum bürosu açacak. Dört bürodan ilçelere ve mahallelere broşür ve materyaller dağıtılacak. İzmir'in 30 ilçe başkanı mevcut seçmen ve yeni seçmen düzeyinde teknik olarak referanduma hazır olduğunu ifade etti.

CHP'li yöneticiler referandumda ayrıştırıcı bir dil kullanmama, parti bayrağını öne çıkarmama, bunun bir parti değil rejim sorunu olduğunu vurgulama, "Bir kere 'evet' dedikten sonra bir daha 'hayır' deme şansın olmayacak" sloganını pekiştirme, seçmeni sandığa gitmesi konusunda ikna etme kararı aldı. 4 Şubat Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediyelerinin bazı yatırımlarını hizmete açmak için İzmir'e geldiğinde de örgüte mesaj verecek. 5 Şubat'ta CHP Genel Merkezi referandum stratejisini açıklayacak. 7 Şubat'ta meclisin açılmasıyla milletvekilleri Ankara'da olacak. İlerleyen haftalarda milletvekilleri saha çalışmalarına katılacak.(DHA)