Altın fiyatları haftaya dalgalı kur ile başladı. Kapalıçarşı'da dün piyasaların açılması ile önce 148,5 lira seviyelerine çıkan öğle saatlerinde ise 145 lira bandına kadar gerileyen altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarının geleceğini nasıl yorumluyorlar...

Altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Geçtiğimiz hafta, yılbaşından itibaren yakaladığı yükseliş ivmesini kaybeden altın fiyatları Kapalıçarşı'da 146 lira bandında seyrediyor. Çeyrek altın ise 238 lira seviyesinden işlem görüyor. İşte en güncel altın fiyatları ve uzman yorumlarının yer aldığı haberimiz... Bu ay yüzde 2 geriledi ve Mart'tan bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi.

Australia & New Zealand Banking Group analistleri bugünkü bilgilendirme notunda, "Altın fiyatları, ABD'de artan siyasi belirsiziliği güvenli liman alımlarını getirmesi ile birlikte hafifçe yükseldi," dedi.Çin piyasaları ay takvimine göre yeni yıl tatili dolayısıyla 3 Şubat'a kadar kapalı. Spot gümüş yüzde 0.3 yükseldi ve bu ayı yüzde 7.8 kazançla geçmeye yöneldi. Platin yüzde 0.4 yükselerek bu ayki kazancını yüzde 10'a çıkardı. Palladyum yüzde 1.7 prim yaptı ve bu ayki çıkışını yüzde 11'e genişletti.

 Altın Fiyatlarında Son Durum

 Dolarda yaşanan düşüş ivmesi sarı metali olumlu etkiledi ve sarı metal yükseliş trendine geçti. Altın piyasası ABD para birimi olan dolarda yaşanan düşüş ile birlikte hareketlendi. ABD Başkanı seçilen ve görevi resmi olarak devralan Donald Trump'ın göçmenler ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar ve göçmenlere yönelik aldığı kararların ardından dolar piyasasında düşüş yaşandı. ABD para birimi olan dolarda yaşanan bu düşüş, altın piyasasını hareketlendirdi ve altın değer kazandı.

 ABD Başkanı seçilen ve görevi devralan Donald Trump'ın göçmenlere yönelik getirdiği kısıtlama kararları tüm dünya politikalarını birinci derecede etkiledi. Dünya liderlerinin ve büyük şirketlerin eleştiri getirdiği Donald Trump’un bu açıklamalarının ardından altın fiyatları değer kazandı.

 Altın piyasasında son duruma göz attığımızda; spot altının ons fiyatı %0.3 oranında yükseliş yaşayarak ons başına 1,194.82 dolar seviyesine kadar çıktı. Bu rakamın ardından Sydney yerel saati ile saat 11:48'de spot altının ons fiyatı 1,193.54 dolar seviyesinden işlem gördü.

 ABD para birimi olan doların diğer on önemli ülke paralarının karşısında seyrini gösteren Dolar Spot Endeksine göre ABD doları diğer para birimleri karşısında %0.2 oranında düşüş yaşadı. Sydney Fat Prophets kaynaklar analisti David Lennox piyasalarda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında; altın fiyatlarının ABD dolarında yaşanan hareketlenmelere göre seyir aldığına vurgu yapması dikkat çekiciydi. Altın piyasasında her şeyin dolara bağlı olduğunu belirten ünlü analist, piyasalarda yavaş bir işlem trafiği olduğuna da dikkat çekti.(Vatan)