EGE MECLİSİ - İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Sunum Merkezi'nin açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur ile AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan arasında tatlı bir atışma yaşandı.

İzmir iş ve siyaset dünyasının ilgili gösterdiği İzmir İş Dünyası Derneği Sunum Merkezi'nin açılışına Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur ile İzmir Milletvekili Necip Kalkan'ın açıklamaları damga vurdu. Yüksel Çakmur, Necip Kalkan ile kendisinin partiler üstü olduğunu belirterek önce dostluğun geldiğini söyledi. Milletin arasında kavga olmadığını vurgulayan Çakmur, bunun en büyük kanıtının Necip Kalkan ile kendisinin dostluğu olduğunu belirterek, "Biz dost olduğumuzda ne şimdiki iktidar vardı ne gruplar vardı ne de hizipler vardı. Fakat sevgi ve saygı vardı. Türk Milleti'nin birlikteliğiyle dostluğu partilerden de büyüktür" dedi.

Çakmur, Türk ekonomisinin durumunun kötüye gittiğini, buna rağmen televizyonlara çıkan kişilerin 'Evet'leri ve 'Hayır'ları savunduğunu dile getirerek, "Bu esnada Türkiye'de işadamları gidiyor. Kepenkler kapanıyor. Kepenkleri kapananlar çocuğum aç kalacak derken 'evet'ler nerede 'hayır'lar nerede? Bizim 'evet'imiz Türkiye'nin ekonomisidir" diye konuştu.

İZİD Başkanı Feyyaz Sungur'un "Siyasete girmeyelim" diyerek araya girmesi üzerine "Siyasete girelim ki dostluk olsun, kardeşlik olsun, sevgi olsun" diyerek konuşmasına devam eden Çakmur şunları söyledi:

"Biz bu konulara girdiğimiz zaman doğruyu yaparız. Girelim ki yalansız bir Türkiye olsun. Bizim aramıza ve dostluğumuza girmeyin. Ben 40 yıllık dostum olan Necip Kalkan ile evetler hayırlar derken düşman mı olacağım. Memleketi kalkındıracaksak hep beraber esnafı kalkındıracağız, sanayiciyi kalkındıracağız, yatırımcıyı kalkındıracağız."

"DERNEKTE SİYASET YAPILMAZ" 

Çakmur'un sözlerine yanıt veren Necip Kalkan ise "Yüksel Çakmur, ismi İzmir'de kabul gören, baş tacımız bir insan. Ancak, burası İzmir İş Dünyası Derneği. Burada siyaset yapılmaz, iş dünyasının sorunları konuşulur" dedi. İş dünyasını telaşa sürükleyecek endişe edilmesine yol açacak bir durum ortada olmadığını söyleyen Kalkan, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın iş dünyasının sıkıntılarını çözecek tedbirleri Allah aşkına bir okuyun. 30 bin lira, 50 bin lira faizsiz kredi almak için proje yazan KOBİ'lere bakın hükümet bunlara iş sıkıntılarını açmak için faiz almadan para veriyor. Dünyanın çivisinin çıkmış olduğu bir ortamda Türkiye'nin başarısız olması için dışarıdaki ve içerideki hainlerin cirit attığı bir dönemde Türkiye'nin ihracatı 142 milyar dolar olarak gerçekleşti. Geçen seneden yüksek bir rakamdır bu. Herkes düşük çıkmasını bekliyordu bekleyenler hava aldı" diye konuştu. 

"ENDİŞE ETMEYİN"

Hükümetin Türkiye'nin ekonomik yapısını kuvvetlendirmek için her türlü tedbiri aldığını söyleyen Necip Kalkan, "Ben ticaret dünyasından geldiğim için bize iletilen tüm sıkıntıları Başbakanımıza iletiyoruz. Başbakanımız da bu yöndeki sorunların çözümü için her türlü tedbiri alıyor. Ülkenin sorunlarını çözeceğiz. Hiç endişe etmeyin. Burada 'evet'ler ile 'hayır'ları karıştırarak insanların bölünmesinin yolunu açmayalım. Herkes kendi düşüncesi ne ise o oyu versin. Fakat bunu bilin ki bugün bu ülkeyi seven bu bayrak için ölen insanlar da bu hükümetin içinde var" dedi.(DHA)