Güler , Enflasyon oranlarının açıklanan oranların daha da üzerinde çalışanın mutfağında daha  büyük oranda hissedildiğini belirterek  şöyle konuştu

 

“ 2017 yılının ilk ayına ilişkin enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre enflasyon ocak ayında %2,46 oldu. 2015 yılında imzalanan toplu sözleşmede memur ve emeklilerin maaşlarına 2017 yılının ilk 6 aylık dilimi için %3 artış yapılması kararlaştırılmış ve maaşlar da aybaşında buna göre artırılmıştı.

Ocak ayı enflasyonu %2,46 çıkınca, kamu görevlilerine ve emeklilere yapılan %3’lük zammın neredeyse tamamı daha memurun eline geçmeden  eridi. Ocak maaşından geriye yalnızca %0,54’lük bir zam kaldı. Bundan sonra her ay enflasyon %0 bile çıksa, memurlar ve emekliler temmuz ayına kadar %0,54’lük zamla geçinmek zorunda kalacaklar.Şimdi biz çalışanlar ve emekliler Yağmur duasına çıkar gibi enflasyon  % 0 çıksın diye dua’yamı çıkalım ?

Perşembe’nin gelişi  Çarşamba’dan bellidir demiş Atalarımız, Büyük ihtimalle memur ve emeklilerin maaşları şubat ayı  enflasyon oranlarına göre   bütünüyle eriyecek ve alım gücü 2016 yılının da gerisine düşecek.

 

Zaten memurun  zamlı maaş oranları enflasyona ikinci ayda yenik düşerken, birde gelir vergisi diliminden  dolayı  çoğu memur 4. ayda bu dilime takılıyor ve maaşı otamatik olarak geri düşüyor. Temmuz ayındaki zam dilimi eklendiğinde ocaktaki maaş ancak geri geliyor..

 

Zamanın Bakanı Mehmet Ali Şahin Bey, Sendikacılara Sözleşme masasında   ‘Siz milli gelire katkı mı sağlıyorsunuz ki, milli gelirden pay istiyorsunuz. Ona katkı sağlayanlar fabrikalar, ve diğer işyerleridir’’ demişti.

. Peki soruyorum biz çalışmıyor muyuz? Üretmiyor muyuz? Memur olmadan dış ticaret yapılabilir mi? Memur olmadan eğitim yapılabilir mi? Güvenlik sağlanabilir mi? Vergi toplanabilir mi? Yargı sistemi çalışır mı? Bunlar üretim değil de nedir?

O günkü zihniyet halen işbaşında

 

 HÜKÜMETE GÖRE ENFLASYON %2.46 ,ÇARŞI , PAZAR’DA HİSSEDİLEN ÇOK DAHA YÜKSEK..

 

Ülkemizde zorunlu harcamalarının büyük çoğunluğunu gıda, barınma, ısınma, ulaşım, okul, temizlik gibi gider kalıpları oluşturuyor. Son aylarda artan döviz kuru ve mevsimsel nedenlerin de etkisiyle gıda fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Açıklanan enflasyonun, son değişikliklerle birlikte 414 çeşit ürünü kapsıyor olması ve bu yıldan itibaren gıda fiyatlarının enflasyon içindeki ağırlığının düşürüldüğü de hesaba katıldığında aslında maaşlardaki erimenin ve ailenin ortalama harcama tutarındaki artışın çok daha yüksek olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalmaktayız.  Dolayısıyla aslında vatandaşların cebine yansıyan gerçek enflasyonun açıklanan %2,46’nın çok üzerinde olduğu inkâr edilemez bir gerçek olarak karşımızda duruyor..

Eğer gerçek enflasyon oranının  hesaplaması yapılacaksa  sadece zorunlu harcama kalemleri hesaplanmalıdır.. Bunlar baz alınarak  enflasyon hesaplandığında şu anki mevcut  enflasyon rakamının kat kat üzerinde bir rakam çıkacağı gerçeği ile karşı karşıya kalırız.

 Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği olarak Memur ve  Memur emeklilerine acilen ek zam yapılmalıdır” dedi.