EGE MECLİSİ - İzmir’in Menderes ilçesinde bir köy okulunda, 2 yıl önce yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye, “cinsel içerikli film izlettiği” ve “istismarda bulunduğu” iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan okul Müdürü Adil Ş.’nin yargılandığı davanın 5'inci duruşmasın da da  karar çıkmadı.Mahkeme 5 Mağdur çocuğun Tekrar Adli tıpa gönderilerek kalıcı hasar  olup olmadığının karar verilmesi için  Davanın 25 Mayısa ertelenmesine karar verdi.

Mahkeme öncesi  STK lar ve Kadın dernekleri Saadet öğretmeni yalnız bırakmadı ve Adliye önünde basın açıklaması yaptılar.Grup Basın açıklaması öncesi Geçtiğimiz ay  Kanlı Adliye baskınında şehit olanlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Basın Açıklamasını Saadet Özkan Öğretmen ile birlikte Birleşik Kamu iş Konfederasyonu Genel Eğitim Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal yaptı.Pektopal  ülke olarak zor bir dönemde geçtiklerini belirterek şöyle konuştu.

“Neredeyse her gün, yurdumuzun her köşesinden çocuklara yönelik cinsel istismar ve taciz  haberleri ile sarsılıyoruz.

Değerli dostlar, birkaç gün önce, İzmir’in Kiraz ilçesinde 12-15 yaşındaki kız çocuklarının kaçırılarak evlendirildiği ve çocukların ailelerine 'sus payı' olarak 20 bin ile 40 bin lira arasında para ödendiği ve bunun bir gelenek olarak yapıldığı gündemimize bomba gibi düştü. Kaçırılan çocuklar, daha ilköğretim çağında ve okuyorlar. Hepsi daha ana kuzusu. Bu çocukların gelecekleri ellerinden alınıyor. Ama ne yazık ki siyasi iktidar bu konuda da bir şey yapmıyor. Çünkü onların anlayışına göre bu normal durum.

Ne Menderes İlçemizde yaşanan cinsel istismar ilk, ne de Kiraz İlçemizde yaşanan kız çocuklarının kaçırılması olayı, son olacak. Çünkü bu konuda yasalarımızda ciddi tedbirler, yaptırımlar yok, olanların da içi boşaltılmaya çalışılıyor AKP iktidarı tarafından. O yüzden de ülkemizde çocuk evlilikleri, tecavüzleri de artarak devam etmektedir ne yazık ki.

Türkiye'de 2014 yılında 40 bin kişiye "çocuğa taciz davası" açıldı. AKP'nin 15 yıllık iktidarı süresince çocukların cinsel istismarı yüzde 434 oranında artış göstermiştir.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan, çocukların olaydan dolayı ruh sağlıklarının ve psikolojilerinin bozulduğunu belirten rapor geldi.  Bu rapor sonucunun bu duruşmaya yansımasını ve tutuklunun hak ettiği cezayı almasını ve çocuklarımızın da bundan sonra korkusuzca yaşamlarına devam etmeleri umut ediyorum. Çünkü bu tür olaylarla karşılaşan çocukların normal yaşamlarına dönmelerini sağlayan mekanizmalar yok ülkemizde. Çocuklar kaderleriyle baş başa bırakılıyorlar. O yüzden, tüm illerde istismara uğrayan çocuklarımız için rehabilitasyon merkezleri kurulmalı, çocukların eğitim, sağlık, yaşama, barınma sorunları çözülmeli ayrıca fiziksel, psikolojik ve cinsel sömürüye karşı korunmaları için de acilen tedbirler alınmalı ve çocuklarımız topluma kazandırılmalıdır.

Çünkü Devletin görevi "çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmektir."Çocuklarımızın cinsel istismara uğramasını ve adliye koridorlarında kalp krizi geçirerek o minicik yüreklerinin durmasını, cinsel istismar sonrasında yaşadıkları travma sonucunda intihar etmelerini veya yaşamları boyunca bunun acısı ile yaşamalarını istemiyoruz.

Çocukların cinsel istismarına sessiz kalmayan güçlü, kararlı ve onurlu insanların bu güzel desteği umudumuzu büyütüyor. Bu umut ile Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ortaçağcı gericilik ile mücadele edeceğiz, ülkemizin karanlığa teslim olmasına asla izin vermeyeceğiz ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı korumak için yüreğini,  bedenini ortaya koyan Saadet Öğretmenimizi onurlu, duyarlı mücadelesinde yalnız bırakmayacak ve çocuklarımıza yaşanası bir dünya bırakma mücadelemize devam edeceğiz” dedi.