Kuzeyde Çevre Otoyolu ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden, güneyde, İnciraltı Mevkiine uzanarak Çeşme Otoyolu'nu birbirine bağlayacak, 12.6 kilometre uzunluğundaki İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde 2. aşama kesin projeleri onaylandı. Proje, ÇED süreci aşamasında. ÇED süreci aşamasında belediyelerin projeye olumsuz görüş bildirdiğini söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, şöyle konuştu: 
 
"Biz bunların tavrına alışığız. Milletin faydasına, İzmirli hemşehrilerimizin faydasına ne varsa hep karşı durdular. İzmir'e yatırım yapılmadığını iddia ederler, ondan sonra da İzmir'e yapılacak her yatırımın karşısında dururlar. Biz bunları biliyor ve görüyoruz. İzmirli hemşehrilerimiz de görüyor. Yüzde 80 oranında destek vererek hemşehrilerimiz bu projeye 'evet' demiştir. Şimdi de, trafikte büyük rahatlama sağlayacak olan İzmir Körfez Geçişi'nin ÇED sürecinin tamamlanmasını beklerken, belediyelerin olumsuz rapor verdiğini gördüler. İzmir Körfez Geçişi'nin tamamlanması ile İzmir'in kuzey aksından gelen trafiğin kent içine girmeden İzmir Körfezi güney aksına ulaşması sağlanmış olacak. Karayolu ve raylı sistem olarak planlanan İzmir Körfez Geçişi, her iki yakada mevcut veya planlanan metro ve banliyö raylı sistemlerinin de aynı şekilde bağlantısını sağlayacak. Proje ile 31 kilometre uzunluğundaki sahil yolunda 19 kilometre, 55 kilometre uzunluğundaki çevre yolunda da 43 kilometre kısalma sağlanacak. Bu projeye 'hayır' diyenler, İzmir'in trafik çilesinin bitmesine 'hayır' diyorlar. Bu projeye 'hayır' diyenler, İzmirlilerin Narlıdere'den Çiğli'ye 10 dakikada geçmesine 'hayır' diyorlar. Ay yıldızlı adasıyla İzmir'in sembolü olacak mega projeye karşı çıkıyorlar." 

"PROJE MUTLAKA GERÇEKLEŞTİRİLECEK"
İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne 'hayır' diyenlerin geçmişte Konak Tüneli'ne de 'hayır' dediğiniifade eden Kaya, "Biz bunlara alışkınız. Bunlar, Konak Tüneli'ne de 'hayır' demişlerdi. İzmir'e yapılacak stadyumlara da 'hayır' demişlerdi. Biz bunları biliyoruz. Bunların geçmişinde, İstanbul'a yapılan birinci, ikinci ve üçüncü köprüye de 'hayır' demeleri var. Marmaray'a 'hayır' dediler, otoyollara 'hayır' dediler, şehir hastanelerine 'hayır' dediler, memlekete yapılan ne kadar güzel hizmet varsa hepsine 'hayır' dediler. Ancak ne kadar engellemeye çalışırlarsa çalışsınlar, millete olan hizmet aşkımızı diri tutarak çalışmaya devam ettik. İzmir, sahipsiz değildir. İzmir, dev projelerin mimarı, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın kentidir. İzmir'de hiçbir proje, hiçbir yatırım akamete uğramayacaktır. Gayet açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, bu proje mutlaka gerçekleştirilecektir. İzmirli hemşehrilerimiz müsterih olsun. İstedikleri kadar 'hayır' desinler, istedikleri kadar engellemeye çalışsınlar, bu projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz" dedi. (DHA)