AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemini Güneydoğu'ya anlatmak için özel bir kampanya yapacak.

AK Parti’nin referandum kampanyasının Güneydoğu ayağı, farklı bir yaklaşımla ele alınıyor. Hendek terörü yüzünden mağdur olan bölgede yaklaşık bir aydır saha çalışması yapılıyor. AK Parti teşkilatları tarafından sivil toplum kuruluşları, bölgenin önde gelen kanaat önderleri ve aşiret liderleriyle istişare toplantıları gerçekleştiriliyor. İl, ilçe ve mahalle düzeyinde ekipler oluşturularak tek tek ev ziyaretleri yapılıyor.

AK Partili görevliler, terör yorgunu Kürt seçmene referandumda ‘evet’ çıkmasının bölgeye katkı sağlayacağını anlatıyor. Yürütülen çalışmalarla ilgili Karar’a bilgi veren AK Parti’nin bölge temsilcileri, şunları söyledi:

“Kürt halkını devletle barıştırma vesilesi olacak bir referandum sonucu bekliyoruz. Eskiden Diyarbakır’da ev ziyaretleri mümkün değildi. Örgüt çok etkindi. İnsanlar korkuyordu. Şimdi ise çat kapı evlere gidiliyor. Arkadaşlarımızı iyi karşılıyorlar. Sataşmalar münferit düzeye düştü. Kürt halkı, sivillere yönelik eylemleri sonrası PKK’dan nefret edecek boyuta geldi. 15 Temmuz da bir kırılma oldu. FETÖ’nün yıllarca yanlış yaparak bölge insanını devletten soğuttuğu herkes tarafından anlaşıldı.”(Vatan)