Basmane'de 'kuşlu ev' olarak anılan eski bir İzmir evi, her yıl önce bir kumruya sonra da kırlangıçlara yuva oluyor. Ev sahibi Güler Gebece, her yıl önce bir kumrunun gelip yuva yaptığını, ardından bir kırlangıcın burada yavrularını büyüttüğünü söyledi.

İzmir'in Basmane semtinde 1270 Sokak'ta 18 numaları eski bir İzmir evi, bir anne ve yavrularını ağırlıyor. Her yıl aynı dönemde gelen kumru evin giriş kapısınaın üstüne yuvasını kurup, buraya yumurtluyor. Kuluçka döneminin ardından yumurtadan çıkan yavrularını da burada büyüten kumru bu yıl da aynı yeri mesken tuttu.

Kuluçka sürecinde misafir kumruyu rahsız etmemeye büyük bir özen gösteren ev sahibi Güler Gebece her yıl gelip evlerinin girişi kapısı üzerine yuva yapan kumruyu bir tanrı misafiri olarak kabul ettiklerini belirterek, "Kendisini burada güvenli hissediyor ki gelip her yıl aynı yere yuvasını kuruyor. Kumruyu ve yuvasındaki yavruları gören herkes fotoğrafını çekiyor. Yavrular yumurtadan çıkıp uçmaya başladıktan sonra ayrılıp gidiyor" dedi.

 

Evlerinin çevrede artık 'kuşlu ev' olarak anılmaya başladığını söyleyen Gebece, "Mart ayında ise başka bir misafirimiz oluyor. Bir kırlangıç gelip evimizin kapısına yuva yapıyor. O da burada yumurtlayıp yavrularını büyütüyor" dedi.(Mustafa OĞUZ/ DHA)