Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı terör ve istihbarat şubeleri, terör örgütü PKK'lı bir ismin İzmir'e geldiğini tespit etti. Polisler, kırsal alanda eğitimler alan Y.Ç. isimli teröristin bombalı eylem hazırlığı için keşif yaptığını belirleyerek operasyon yaptı. Operasyon sonucunda yakalanan terörist, tutuklanarak cezaevine konuldu.(İHA)

 

MİT destekli operasyonda yakalananlar adliyede

 İzmir'de, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının 18'inci yıldönümünü bahane ederek, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarıyla güvenlik güçlerine yönelik saldırı hazırlığında bulunanlara yönelik polisin MİT desteğiyle düzenlediği operasyonda gözaltına alınanlardan 35'i, adliyeye sevk edildi. 

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talimatı üzerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkez, Menemen, Bayındır, Torbalı, Menderes ve Urla ilçelerinde geçen pazartesi sabah saatlerinde helikopter destekli operasyon düzenledi. İstihbarat, Özel Harekat şube müdürlükleri ve MİT İzmir Bölge Başkanlığı'nın da destek verdiği operasyonda, 36 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalandığı 15 Şubat'ı bahane ederek kentteki kamu kurum ve kuruluşlarıyla güvenlik güçlerine yönelik saldırı hazırlığında olduğunun belirlendiği bildirildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 tabanca ve bu tabancaya ait fişekler, 1 av tüfeği ile terör örgütüne ait toplatma kararları bulunan yasak yayınlar ve dokümanlar, dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca aramalarda eylemlerde polise karşı kullanılmak üzere içinde metal parçaları ile güçlendirilmiş havai fişek rampası bulundu. 

 

Sorgulanan zanlıların, sosyal medya üzerinden terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptığı, güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarıyla ilgili algı oluşturmaya çalıştıkları ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri kaydedildi. İşlemleri tamamlanan zanlılardan 14'ü Torbalı, 21'i ise İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)