EGE MECLİSİ - Delican, ilçe başkanlarından CHP'nin referandum sürecinde izlediği stratejiye takılıp kalmamalarını isterken, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletvekili adayı mı olacak Cumhurbaşkanı adayı mı olacak" diye sordu. 

 

AK Parti 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmalarının stardını 25 Şubat Cumartesi günü Ankara Arena'da yapılacak toplantıda verecek. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ankara'daki bu toplantıya yoğun katılımın sağlanması talimatını vermek ve referandum çalışmalarının değerlendirmek için ilçe başkanlarıyla Kemalpaşa'da biraraya geldi.

Delican, İzmir'den Ankara'ya 44 kişilik 55 otobüs kaldıracaklarını kadın ve gençlik kolları yönetimleri, ana kademe gibi partinin karar alma mekanizmalarında bulunanların Ankara'ya gideceğini söyledi. Delican, ilçe başkanlarına, "Referandum sürecinde evinizde fazla kalmayın, sokakta olun, 18 maddeyi vatandaşa anlatın. CHP referandumda ters algı yaratmaya çalışıyor, onların tuzağına düşmeyin. Halk referandumda onay verirse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletvekili adayı mı olacak, Cumhurbaşkanı adayı mı olacak bu sorunun yanıtını düşünsünler. Bu sistem, birçok partiye de dinamizm ve yenilik getirecek" dedi. (DHA)