İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Doğal Afetlerde Kadınlar Çalışma Grubu’nun yürütücülüğünde birçok kamu kurumu, meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile birlikte ‘Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı’ düzenleyecek. 27 Şubat Pazartesi günü Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan çalıştayda afet yönetim merkezleri arasında koordinasyon sağlanması, Acil Eylem Planı hakkında bilgilendirme ve güncellenmelerin sağlanması, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Afet Programı’nın hazırlanması gibi afet planını ilgilendiren üç önemli adımın ele alınması bekleniyor. 

Çalıştay sonrasında elde edilecek önerilerin ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılarak eyleme dönüştürülmesi sürecinin takip edileceği ifade edilirken kadınların afet öncesi ve sırasında doğal afetlerden en az zararla kurtulabilmeleri için eğitim sürecine katılımları da özendirilecek.

“Afet riski planları için öncelikli olacak”

Afet durumunda kent için acil eylem planının önemine değinen İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, “Bu çalıştay İzmir’in gerek acil eylem planının gerekse deprem ana planının revize edilmesi ve güncellenmesi bakımından öncelikli olacak. Buradan edineceğimiz birikimi ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız. Bu nedenle başta kadınlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizi ve afet çalışmalarına destek veren tüm kesimleri çalıştayımıza katılmaya, deneyim ve bilgilerini paylaşmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

“En az bin kadına ulaşacağız”

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi bünyesinde arama kurtarma ekibinin kurulmasını planladıklarını belirten meclis başkanı Kızbes Aydın ise; “İzmir’de yaşayan en az bin kadına ulaşılarak kadınların doğal afetlerden en az zararla kurtulabilmeleri için gerekli eğitimlerin verilmesi ve kadınların aktif olarak afet çalışmalarına katılımlarının sağlanmasını amaçlamaktayız.” diye konuştu.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Hülya Bilgen moderatörlüğündeki Doğal Afetlerde Kadınlar Çalışma Grubu’nun yürütücülüğünde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde 27 Şubat 2017 Pazartesi günü üç oturumdan oluşacak olan çalıştaya çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de katılması beklenirken çalıştayın programının ise şu şekilde olduğu bildirildi:

Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı Programı:

Tarih: 27 Şubat 2017 Pazartesi

Yer : Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi 

09.00 - 09.45 Kayıt

09.45 - 10.15 Açılış Konuşmaları

10.15 - 12.15 I. Oturum: İzmir' de Doğal Afet Yönetimi

12.15 - 13.30 Öğle Arası

13.30 - 15.30 II. Oturum: Doğal Afet Sırasında Arama-Kurtarma Çalışmaları

15.30 - 16.00 Ara

16.00 - 18.00 III. Oturum: Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Doğal Afet Programının Hazırlanması

18.00 - Kapanış