Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verilen sertifikayı İzmir Ticaret Borsası adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Arman, Yönetim Kurulu Üyeleri Tayfur Akın, Bülent Uçak, Meclis Katip Üyesi Salih Nejat İblar, Genel Sekreter Dr. Erçin Güdücü, Genel Sekreter Yardımcısı ve Akreditasyon Sorumlusu Dr. Pınar Nacak ile Genel Sekreter Yardımcısı Sinem Çelikten aldı. Törende konuşan Bakan Tüfenkçi, "Reel sektörün gerçek temsilcileri burada. Sizler tüm üyeleriniz adına çalışıyor ve hizmetlerinizi geliştiriyorsunuz. Bu alanda ortaya koyduğunuz fedakarlıkların tamamı Türkiye'nin iç ve dış ticaretini, istihdamını ve birlik ve beraberliğini arttırmak adına oldukça değerli. Oda ve Borsalarımızın hizmet kalitelerini geliştirilmesi ve yükseltilmesi için oluşturulan akreditasyon sistemini oldukça önemsiyor ve sertifika almaya hak kazanan oda/borsalarımızı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTB'nin akreditasyon sertifikasını verirken, "İzmir Ticaret Borsası, kendi sınıfında en yüksek puanı alarak akredite oldu. Borsamızın beş yıldızlı bir borsa olduğu tescillendi. İzmir'in başarısının devamını diliyorum" diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, "Akreditasyon sistemi denetimlerini başarıyla geçerek beş yıldızlı sertifikayı almaya hak kazanan toplam 254 oda/borsamız hizmet kalitesi olarak Londra, Berlin, Paris gibi dünya genelindeki oda ve borsalar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa aynı kalitede hizmet veriyor. Akreditasyon sistemi oda/borsa camiasının kalite ve kapasitesini yükseltti. Akreditasyon sayesinde proje hazırlayabilme kabiliyeti arttı. Akredite oda ve borsalar bugün dünyada 28 ülkenin oda ve borsalarıyla birlikte proje üretiyor. Tüm oda ve borsalarımızla iftihar ediyorum. Bu zorlu süreci başarıyla tamamladılar. Önümüzdeki süreç çok daha önemli. Başarı arttıkça rekabet de ön plana çıkıyor. Bu noktada, hizmet kalitesini arttırmak için her daim aktif çalışan kurumlar olmamız gerekiyor. Bu milli bir görevdir" diye konuştu. 

 

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise 125 yıllık geçmişiyle birçok başarılı çalışmaya imza atan İzmir Ticaret Borsası'nın hizmet kalitesini her geçen gün iyileştirdiğini ifade ederek, "Borsamız yönetimi olarak üyelerimize en iyi hizmeti sunmak temel prensibimiz. Bu konudaki çalışmalarımızın karşılığını görmek ve hizmet kalitemizin en yüksek derece olan A Sınıfı sertifikayla tescillenmesi bizleri oldukça mutlu etti" dedi.

 

Akreditasyon sistemi, oda ve borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve Avrupa sistemine uyumunu sağlanması amacıyla 2001 yılından beri TOBB öncülüğünde sürdürülüyor. Sistemin kriterlerini karşılayıp ilk olarak 30 Haziran 2010 tarihinde 'Akredite Borsa' unvanına sahip olan İzmir Ticaret Borsası, 2017 yılında yapılan akreditasyon belge yenileme denetiminden de üstün performansla geçerek TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından, aldığı en yüksek puanla akreditasyon standardı kriterlerini yerine getiren borsa olarak belgelendirildi.