İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, tramvay projesini eleştirdi. 

Kentin iki ayrı yakasında devam eden tramvay inşaatlarını yerinde inceleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yaptığı yazılı açıklamada şu eleştirilerde bulundu: 

"Bostanlı'yı felç eden, Mavişehir trafiğini adeta arap saçına döndüren Karşıyaka Tramvayı'nda yapım çalışmaları büyük ölçüde biterken, Bostanlı’daki köprü inşaatına yeni başlanmıştır. Köprü ile ilgili çalışmada yeterli özen gösterilmemekte olup, inşaatı da zaten çok geç başlatılmıştır. İhalesine çıktıktan 1,5 yıl sonra temeli atılan Konak Tramvayı ise adeta yılan hikâyesine dönmüştür. Yüz milyonlarca lira harcanan Karşıyaka Tramvayı projesinde basit köprü inşaatının bile tramvaydan sonraya bırakılması, Konak Tramvayı’nda ise altyapı deplase işinin unutulması acemiliğin ve beceriksizliğin göstergesi olmuştur. Bu durum bizlere Büyükşehir Belediyesi’ndeki öngörü ve vizyon eksikliğini bir kez daha göstermektedir. Belediyenin içine düştüğü acizlik bunlarla sınırlı kalmadığı gibi, bugün projenin yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkan acı manzaralar bizlere eleştirilerimizde ne kadar haklı olduğumuzu maalesef bir kez daha göstermiştir." 

 

"KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDINIZ"

 

Yedi kez güzergah ve dört kez de bürokrat değişikliğine yol açan tramvay projesinin Konak ve Karşıyaka etabında ortaya çıkan iki ayrı manzaranın plansız, projesiz, ezbere iş yapıldığını ileri süren Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Tramvayda evdeki hesap çarşıya uymamıştır. Çünkü bu proje masa başında hazırlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi'nin karşı karşıya kaldığı durum bizlere takke düştü kel göründü lafını hatırlatmaktadır. Konak Tramvayı’nın Mustafa Kemal Sahil Bulvarı etabında ortaya çıkan trajikomik manzaralar vatandaşlarımız arasında eleştiri konusu olmuş, belediyenin buradaki iş bilmezliği ciddiyetsizlik olarak nitelendirilmiştir. Rayları döşedikten sonra güzergah üzerinde yeşil alan olduğunun farkına varan belediye yönetimi, son dakikada durumun önemini ancak anlayabilmiştir. Böylesine basit bir hata acaba Avrupa’ya örnek gösterilen, kredi notlarıyla şampiyonluğunu ilan eden bu kente yakışıyor mu? Daha bir ay önce çevre düzenlemesi yapılan ve onca para harcanan kıyıdaki yeşil alanlar şimdi de tramvay inşaatına kurban ediliyor. Belediye birimlerinin birbirinden haberi yok mu? Burada ortaya çıkan bu manzaranın adı kamu zararıdır. Madem bozacaktınız neden yaptınız? Umarız Konak’ta kaş yapayım derken daha fazla göz çıkarılmaz. Bu gidişle, yaz aylarında tramvay yapım çalışmaları Konak merkez, Alsancak ve Çankaya’ya ulaştığında yeni bir facia bizleri bekliyor."

 

KOCAOĞLU'NA "AĞAÇ KESİLMEYECEK" SÖZLERİNİ HATIRLATTI

 

Şair Eşref Bulvarı üzerinde devam eden ray döşeme çalışmaları kapsamında dut ağaçlarının söz verilmesine rağmen kesildiğini ileri süren Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "

"50 yıllık ağaçları kesmediniz ama dibine beton dökerek zaten çürümeye terk ettiniz. Tahmin ediyoruz ki, bir süre sonra bu ağaçları da kurudu diyerek kesmeye başlayacaksınız. Sayın Kocaoğlu’na “Tramvay için ağaç kesilmeyecekö sözlerini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Hani çevre dostuydunuz? Burada neden gereken özen gösterilmiyor? Ulaşım projesi yaparken çevreyi katletmek nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Çevreci sözlerinize, vaatlerinize ne oldu? Yoksa her şey sloganda mı kaldı? “Daha yeşil İzmir için çalışıyoruzö diyerek İzmirlileri kandırmaya devam mı edeceksiniz? Biz tramvay için ağaç kesilmesini istemiyoruz diyoruz."

 

SAHİL BULVARI "KAZA BULVARI" OLDU

Doğan son olarak özellikle Konak Tramvayı projesinin sürdüğü Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde meydana gelen kazaların da ihmalden kaynaklandığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerdeki Konak Tramvayı proje alanında meydana gelen trafik kazası yine yürekleri ağızlara getirmiştir. Ne yazık ki sahil güzergâhında sürdürülen bu çalışmalar esnasında defalarca tehlikeli kazalar meydana gelmektedir. Belediyenin burada yürüttüğü inşaat faaliyetleri kazalara davetiye çıkarmakta, tedbirsizlik ve ihmaller zinciri sakatlanmalara, yaralanmalara yol açmaktadır. Üzülerek görüyoruz ki, ona yakın vatandaşımızın ağır kazalar yaptığı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu akıl almaz tavrı nedeniyle 'kaza bulvarı' halini almıştır. Buradan yetkililere son kez sesleniyoruz, artık bu iş bilmezliğe, ezbere ve tedbirsiz çalışma düzenine son verin. Sayın Aziz Kocaoğlu ve belediye yönetimini bir an önce vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için gereken önlemleri almaya davet ediyoruz."