EGE MECLİSİ - Öte yandan Tarihi davada ‘toptan beraat’ kararı sonrası, CHP İzmir Milletvekilleri ve CHP’li belediye başkanlarından da mesaj yağdı.

Kocaoğlu, Twitter'dan"Koskoca 6 yılımızı çaldı bu dava, ama bitti... Hepimiz beraat ettik. Bu karar İzmir'in gurur vesikası olacak!" ifadelerini kullandı. 

CHP’DEN ‘BERAAT MESAJLARI’ 

Öte yandan Tarihi davada ‘toptan beraat’ kararı sonrası CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri ve CHP’li belediye başkanlarından da mesaj yağdı.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

Kamil Okyay Sındır (CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili): İBB Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve bürokratları beraat etti. İBB kumpas davasında hukuksuzluğa boyun eğmedik ve adalet tecelli etti.

Zeynep Altıok Akatlı (CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili): Aziz Kocaoğlu'nun da 397 yılla yargılandığı 128 sanıklı İzmir Büyükşehir davası beraatle sonuçlandı, kumpas çöktü.CHP İzmir İl Örgütü: Örgüt yok, karar beraat... Tarihi davada beklenen karar

Musa Çam (CHP İzmir Milletvekili): Altı yıllık yargılamadan sonra adalet yerini buldu! Kumpas İzmir'de çöktü.

Murat Bakan (CHP İzmir Milletvekili): 5 yıldır devam eden 'Büyükşehir Davası'nda karar: 397yılla yargılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Kocaoğlu'na ve 129 sanığa beraat!

Tacettin Bayır (CHP İzmir Milletvekili): İlk günden beri haykırıyorduk. Adalet geçte olsa tecelli etti. 129 sanığın yargılandığı davada, Beraat kararı çıktı. Hayırlı olsun.

Mustafa Balbay (CHP İzmir Milletvekili): Aziz Kocaoğlu ve tüm sanıklar beraat etti. Onlar hakkında işlem yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Özcan Purçu (CHP İzmir Milletvekili): İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve 129 çalışma arkadaşı beraat etti. Tarihi davada nihayet beraat...

Ali Yiğit (CHP İzmir Milletvekili): İzmir'in kumpas davasında adalet yerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve Belediye bürokratlarımızın yargılandığı davada tüm sanıklar beraat etti. Atılmaya çalışılan çamur kendilerine yapıştı.

Sinan Sarıküse (CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı): Fazla söze gerek var mı? Alnımız açık, başımız dik! Doğru sallanır ama asla yıkılmaz! Tarihi davada Aziz Kocaoğlu ve 129 sanık beraat etti.

Hüseyin Mutlu Akpınar (Karşıyaka Belediye Başkanı): Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve 128 sanık için beraat kararı açıklandı. Beş yıl gecikmeli olsa da sonunda ADALET yerini buldu

Tunç Soyer (Seferihisar Belediye Başkanı): Başkan ve tüm sanıklar aklandı. İBB 'nin tertemiz olduğu tescillendi. Geçmiş olsun, gelecek olsun.

Olgun Atila (Bornova Belediye Başkanı): Biz adalete inandık, sadece ve sadece adalet istedik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve 129 sanık beraat etti. Adalet yerini buldu.

Levent Piriştina (Buca Belediye Başkanı): Biz hep adalete inandık. 5 yıldır bugünün geleceğine olan inancımızla sadece ve sadece adalet istedik. Başta Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere 130 arkadaşımız 5 yıldır yargılandıkları davalardan beraat etmiştir. ADALET... HERKES İÇİN ADALET.

Sema Pekdaş (Konak Belediye Başkanı): Adalet istedik ve gerçekleşti. Aziz Kocaoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin yargılandığı dava tüm “sanıkların” beraatiyle sonuçlandı.

Abdül Batur (Narlıdere Belediye Başkanı): Bugün İzmir’de adalet yerini buldu.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu için karar elbette ki beraat! Güneş, balçıkla sıvanmaz. Biz her zaman birlikte ve haksızlığa karşı tek yürek olmaya devam edeceğiz.

Hasan Arslan (Çiğli Belediye Başkanı): İBB Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve 129 arkadaşımızın 6 yıldır yargılandığı dava nihayet beraat ile sonuçlandı. Sadece  #Adalet  istiyoruz.

Mustafa İnce (Güzelbahçe Belediye Başkanı): Adalet yerini buldu. Kumpas davası beraatla sonuçlandı.Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu ve tüm arkadaşlarının suçsuzluğu kanıtlandı.

Sibel Uyar (Urla Belediye Başkanı): İBB Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve 129 arkadaşımız beraat etti. Biz adalete inandık. Sadece adalet istedik.

Mehmet Gönenç (Bergama Belediye Başkanı): Kitabı yazılan dava beraatle bitti.Geriye çekilen acılar ve masum insanların mapuslukları kaldı.Birde asıl "Çete"nin nerede olduğu gerçeği.

Ufuk Sesli (Bayındır Belediye Başkanı): İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratları, şirket yöneticileri ve sendikacıların haksız ve mesnetsiz bir şekilde yargılandığı 129 sanıklı Büyükşehir Davası'nda perde bugün son kez aralandı. Mahkeme heyeti tarafından suçlamaların tamamı düşürüldü ve sanıkların tümü hakkında beraat kararı verdi. Geç de olsa adalet yerini buldu.(DHA)