EGE MECLİSİ - İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın da  katıldığı Danışma Meclisi Toplantısı'nda yüzlerce kişi pankartlarla ve sloganlarla Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" dedi. İlçe Başkanı Mustafa Arslan seçim çalışmaları için Menderes Caddesi'nde Seçim Koordinasyon Merkezi açacaklarını belirtti.

  Buca İlçe Teşkilat Başkanı Necati Bahçeci'nin yönetimindeki divan sunumuyla başlayan toplantı İlçe Başkanı Mustafa Arslan'ın konuşmasıyla devam etti. Arslan, "Biz yürüyen değil koşan bir Buca sloganıyla yola çıktık" dedi. Arslan, "Gördüğümüz bu büyük heyecan bizi hem çok sevindirdi hem de büyük güç verdi.Buca bu heyecanıyla ve birlikteliğiyle 16 Nisan'da yeni ve güçlü bir Türkiye'ye "Evet" diyecek. Bizim halk oylamasından yana hiç bir şüphemiz yok. Allah'ın izniyle inanıyoruz, inanıyorsak üstünüz ve kazanacağız" şeklinde konuştu...

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kocabıyık, "Cumhuriyetimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından iki temel üzerine kurulmuştur. Birincisi "tam bağımsızlık" ikincisi "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" Türkiye'de hizmet veren tüm partiler halkımıza bu iki temel fikir üzerinde refah sağlamak, kalkınmayı gerçekleştirmek, güçlü ve büyük bir millet olmak ve insanlarımız mutlu etmek için çalıştıklarını vaat etmiştir. Ama bu hedefte gerçek adımlarla yürüyen tek parti AK Parti olmuştur. Bakın bizim 15 yılda yaptıklarımız Atatürk'ün 10. yıl nutkunda belirttiği tüm hedeflere giden en doğru yoldur" diye konuştu.

 AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da toplantıda yaptığı konuşmada; "Ülke olarak çok önemli, tarihi bir sürece giriyoruz, bu kutlu yolculukta Buca'da sizlerle birlikte yürümek çok heyecan verici. Buca'nın ayak sesleri gümbür gümbür geliyor. Torunlarımıza bırakacağımız bu önemli mirası hep beraber inşa ederken çok çalışmamız gerekiyor. Karşımızda yalan ve fitneyle milletimizi kandırmaya çalışan bir muhalefet var en kötüsü buna kendileri de inanıyor. Atatürk hepimizin ortak değeri bunu kimseye sahiplendirmeyiz. Biz "Durmak yola devam" diyoruz, Atamız da "Durmamak üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar" diyor. Biz de Türkiye'yi yıllar sonra şaha kaldıran  Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birbirimize sım sıkı bağlanarak Türkiye'yi milletin iradesine teslim edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan vatansever hiç bir kardeşimiz bu değişikliğe "hayır" demez. Muhalefetin söylediği yalanlara uymayın bunların hepsini elinizin tersiyle itin ve milletimize sadece gerçekleri anlatın." dedi.