EMD Başkanı Murat Demircan, yapılan genel kurulun ardından göreve geldiklerini, İGC ile ortak yürüttükleri Meslek Platformu çalışmasını olumlu bulduklarını kaydetti. Yönetim olarak bu platforma destek vereceklerini vurgulayarak, "Meslek Platformu'nun çalışmalarına katılımcıları artırarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Platformun gündeme getirdiği 'iş havuzu'nun doğru bir çalışma olduğunu da kaydeden Demircan, "Oluşturulacak iş havuzu ile iş arayan kurumlar bu yapıdan yararlanabilirler. Önemli olan iş havuzu sisteminden, kurumların insan kaynakları birimlerinin de haberdar olması. Bu şekilde daha verimli bir çalışma yürütülecektir" diye konuştu.

 

İGC Başkanı Misket Dikmen de, İzmir'deki gazeteci meslek örgütlerinin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi. İGC çatısı altında bir araya gelen Meslek Platformu'yla yapılacak eğitim, söyleşi ve çalışmaların daha geniş kesimlere ulaşmasının sağlanacağını dile getiren Dikmen, "Mesleğimizin zorluklarla boğuştuğu şu günlerde İzmir'de bir araya gelen bu platform, dayanışmanın ne olduğunu hepimize gösteriyor. Bu şekilde kentteki mesleğin her alanında gazetecilerle bir çatı altında buluşuyoruz. Sorunlarımızın çözümü için harekete geçiyoruz. Bu dayanışma ruhunun devam etmesini diliyorum. EMD İzmir Şubesi'ne çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. 

 

Ziyarette İGC Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi ve Murat Attila'nın yanı sıra EMD İzmir Şube başkan yardımcıları Murat Ervin, Mihrap Düzöz, sayman Nihal Özken, yönetim kurulu üyesi Orkan İştar ile denetim kurulu üyesi Emin Varol yer aldı.