Kültürpark 2 ve 3 No’lu holde düzenlenen Kadın Festivali’nin açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı. 8-12 Mart tarihleri arasında açık kalacak olan organizasyona Konak Belediyesi,  semt merkezlerindeki kadınların ürettiği el emeği ürünlerin sergilendiği dev bir stantla katıldı. Sergilenen ürünler kadar, tasarımıyla da göz doldura standı gün boyu çok sayıda kişi ziyaret etti. Kadın Festivali’nin açılışına katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da tören sonrası Konaklı kadınları stantta ziyaret ederek, destek verdi.

ÜRETEN KADINLAR BULUŞTU

Kadın emeğinin görünür kılındığı etkinliğe Konak Belediyesi olarak bu yıl da katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, “Semt merkezlerimizde eğitim gören kursiyer kadınlarımızın ürettiği birbirinden değerli el işi ürünler bu festivalde görücüye çıktı. Kadınlarımız hem emeklerini sergileme fırsatı buldu hem de satış yaparak aile bütçesine katkıda bulunma şansı yakaladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın emeğinin görünür kılınmasını sağlayan bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BOL BOL ALIŞVERİŞ YAPTILAR

Başkan Pekdaş, fuarda yer alan diğer kadın kuruluşlarının stantlarını da gezmeyi ihmal etmedi. Üretici kadınlarla sohbet eden Pekdaş, bol bol da alışveriş yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 8’incisi düzenlenen etkinlikte birlikte sahne alan sanatçı Candan Erçetin ve Kardeş Türküler, İzmirli kadınlara müzik dolu bir gün yaşattı.