EGE MECLİSİ - İzmir Berberler Esnaf ve Sanatkarlar odası yenilendi. Yapılan geniş çaplı, tadilat sonrası sponsor desteğiyle yenilenen odaya ayrıca uzun zamandır geliştirilmesi ve yenilenmesi hayal edilen Berber Müzesinin de açılışı yapıldı.Açılışa, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı(İESOB) Zekeriya Mutlu, İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, İzmir Kuaförler Odası Başkanı Sezai Apaydın, İzmir Oto Galericiler Başkanı Zafer Dursun, Berberler Odasının eski başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Açılışta konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu oda yöneticilerini tebrik ederek, bugüne kadar yaptıkları çalışmalara destek verdiklerini hatırlattı.Berberlerin toplumsal yaşamda önemli bir yeri olduğunu belirten İESOB Başkanı Mutlu  ‘‘ Yaptığımız tüm bu çalışmalar, birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir toplum, güçlü bir oda olduğumuzun göstergesidir. Esnaf teşkilatının ayrılmaz bir parçası Ahilikten aldığımız terbiyeyle hem sanatımızı icra ederken hemde Ahi Evrandan gördüğümüz terbiyeyi devam etmektir. Çok önemli bir mesleği icra ediyorsunuz. İnsanların yetişme tarzında bizi güzelleştiren olan sizlerin çok büyük katkıları var ’’ dedi.

Berberler odasının büyük zorluklarla bugüne kadar geldiğinin altını çizen Mutlu ‘‘  Yapılan çalışmaları gördüğümde bir kez daha gurur duydum ve İzmir Birliği olarak berberlerin yaptığı çalışmaları iyiki desteklemişim dedim. Sizlere Yakışır bir oda merkezi oluşturduğunuz için teşekkür ediyorum. Müzenizin hayırlı olmasını diliyorum ’’ dedi.

İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin ise ‘‘ Odamızı, üyelerimize yakışır bir şekilde daha iyi hizmet verebilmek için sponsor desteğiyle yeniden dizayn ettik. Bu yenileme sayesinde yıllardır hayalini kurduğumuz Müzemizi de yeniledik. Buradan müzemizin oluşumunda değerli parçalar hediye eden destek veren üyelerime çok teşekkür ediyorum. Bunları gelecek nesillere göstermekten onur ve gurur duyuyoruz ’’ dedi.