Şair Eşref Bulvarı'nda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü tarafından bugün akşam saatlerinde 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum için 'Hayır' kampanyasının yürütüleceği Merkez Demokrasi Evi'nin açılışı yapıldı. Dernekler, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının da faaliyet göstereceği Demokrasi evinin açılışında hiçbir parti bayrağı yer almazken, açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, milletvekilleri, belediye başkanları ile partililer katıldı. 

Açılışta konuşan İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Bu yeri biz siz İzmirliler için açtık. Bu demokrasi evimiz İzmir'de hayır diyen tüm yurttaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi partiler içindir. Hayır diyen kesimin hizmetine açtık. Bizim partimiz bu yeri size emanet ediyor. Burada hayır demek için organizasyonlar, çalışmalar yapılacak. Hayır buradan örgütlenecek. Burada DİSK, sendikalar, halk evleri olacak. Atatürkçüler, demokrasi, Cumhuriyet sevdalıları olacak. Türkiye'ye hayırı en güçlü sesle haykıracağız. Yüzde 70'in üzerinde hayır çıkararak Türkiye'nin umudu olacağız. Hayır kenti olacağız. İzmir Türkiye'nin aydınlık yüzü ve ışığı. İzmir, Cumhuriyetin imzasının atıldığı kent. İzmir görev ve sorumluluğunu 16 Nisan'da layıkıyla yapacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Yüreğimden sesleniyorum. Hayır çıkacaktır, Türkiye'de hayır öndedir. Yeter ki görevlerimizi yerine getirip sandıklarımıza sahip çıkalım. Aslan gibi sandıkların başında duralım" dedi. 

"TÜRKİYE'DE HAYIR ÇIKTIĞINA HEPİMİZ ŞAHİT OLACAĞIZ"

Güven; yaşanacak süreç için, "Spekülatif propagandaya, karalamaya kulak asmayalım. Bize layık görülen bu anayasa Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının layık olduğu bir anayasa değildir. Bu kötü anayasayı sandıkta gömeceğiz. Bir tarafta Saadet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi hatta AKP'liler dahildir buna, onların ben bu sağduyuyla davranacağını biliyorum. Bu tek adam rejimine onlar da hayır diyecektir. Demokrasiye, parlamenter düzene, hukuk üstünlüğüne sahip çıkacaktır. Bu hayır mücadelesi siyasi parti mücadelesi değildir, seçim mücadelesi değildir. Bu referandumdur. Hep birlikte geleceğimize sahip çıkacağız. Türkiye'de yeni bir sayfa açılmasına sahip çıkacağız. 16 Nisan'da televizyon karşısına oturduğumuzda yüzümüz gülecek ve Türkiye'de hayır çıktığına hepimiz şahit olacağız" diye konuştu. (DHA)