MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, referanduma destek kampanyasını İzmir'de başlattı. Ekonomik gelişmelerin yanı sıra, gerilen AB ile ilişkiler, terör tehdidi, Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Tanrıkulu, “Hollanda'nın kendi seçim kaygılarıyla bir Türk bakana göstermiş olduğu tavır, bizim için tam bir kepazelik örneğidir" dedi. 

 

FIRAT KALKANI OPERASYONUNA DESTEK

Türkiye'nin bekası için Fırat Kalkanı Harekatı'nın çok önemli olduğunu öne süren MHP İzmir Milletvekili Tanrıkulu, “Gelinen noktada Menbiç'te ABD'nin terör örgütü uzantısını müttefik olarak görmesi, Rusya'nın halen Türkiye ile ilgili net tavır gösterememesi kafalarımızda soru işareti oluşturmaktadır. Bu bakımdan Türkiye kamuoyu konu hakkında bilgilendirilmeli, gerekirse ülke olarak tek başımıza buradaki güvenliği sağlamamız için girişimler bir an önce yapılmalıdır" dedi. 

REFERANDUM İÇİN DESTEK İSTEDİ

MHP'li Tanrıkulu, AK Parti'yle birlikte yaptıkları anayasa değişikliği için destek istedi. 10 Ağustos 2014 tarihinden beri milletten doğrudan yetki alan bir iktidar partisi ve başbakan ile yine milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanın bulunduğunu ifade eden Tanrıkulu, şöyle konuştu: 

“Siyasetin kulvarı, 15 Temmuz'la birlikte değişmiş, siyasi aktör ve kurumların hanesine yeni ve ertelenemez mükellefiyetler doğurmuştur. Bizim için parti olarak 15 Temmuz darbe teşebbüsü milattır. Tavrımız, tarzımız, siyasetimizin üslup ve mesajları, bu ihanetin öncesi ve sonrasıyla elbette aynı olması beklenmemelidir. Çünkü 15 Temmuz'da görülmüştür ki, vatan, devlet ve istiklal kaybı an meselesidir. İşgalin eşiğinden dönülmüştür. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için, MHP olarak milletimizin büyük bir oranda 'evet' cephesinde yer almasını sağlamak adına sistem hakkında gerçek ve doğru bilgilendirmeyi yapmaktayız. Türkiye 16 Nisan'da 'evet' dediği takdirde, kriz ve kavgalara yol açan çift başlı yönetimden, iddia edildiği gibi tek adam yönetimine değil, kuvvetler ayrılığı prensibine tam olarak kavuşmuş, TBMM denetiminde bir yönetime sahip olacaktır." (Taylan Yıldırım / DHA)