Kız kaçırma geleneğiyle gündeme gelen Kiraz’da iki yıl önce öz amcasının istismarına uğradığı iddia edilen küçük M.A., 8 aylık hamile. Devlet korunmasına alınmayıp ailesine teslim edilen küçük kız, yasal kürtaj süresi dolduğu için anne olacak.

Küçük M.A. için dramın miladı, 2015. Bu tarihten itibaren, köydeki gözler o zaman 12 yaşındaki bu kız çocuğuna döndü, ahlaksız dedikoduların öznesi yaptı. Çünkü küçük kız, aynı evde yaşadığı öz amcasını jandarmaya ihbar etti, cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. ‘Çocuğa nitelikli cinsel istismar’ iddiasıyla tutuklanan amca, üç ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, küçük kızı devlet korumasına değil, babasına teslim ettiği için, M.A., amcasıyla aynı evde yaşamaya mahkûmdu. Ve, köyün kızıydı artık.

 

BELEDİYE BAŞKANI DEVREDE

Dedikoduların okulda da yayılması üzerine orta ikinci sınıfta okulu bıraktı.

14 Mart’ta karnındaki ağrıların şiddetlenmesi üzerine babasıyla devlet hastanesine gittiğinde 32 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Hastane yetkililerinin haber vermesiyle jandarma ve savcılık harekete geçti. Küçük kızın adını verdiği Y.K. (sütçü) (22) aynı gün tutuklandı. Küçük, babasına teslim edilerek evine gönderildi. 17 Mart günü şoför S.O. da gözaltına alındı. Ama küçük kız, yine devlet korumasına verilmedi.

Ta ki Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar isyan edip, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü 17 Mart’ta arayıp ayağa kaldırıncaya kadar... Küçük kız, şimdi bakanlığa ait bir Çocuk Evi’nde, anne olmak için gün sayıyor!(Hürriyet)