2016 Yılında İmzalan Toplu Sözleşme taslağında olmasına rağmen bir adım atılmayınca Yetkili sendika tarafından  çeşitli eylemlerle (100 Gün Çadır Eylemi ve 1 günlük iş bırakma eylemi )  seslerini duyurmak isteyen Belediye memurları sesini nihayet duyurmaya başardı. Şube Başkanı Bilal Altıner Ocak ayında İtfaiye Dairesinde çalışanların, Şubat ayında da Eshot Genel Müdürlüğü çalışanlarının yemek hakkına kavuştuğunu  belirterek Şimdide eylem etkinliklerimiz ve görüşmelerimiz neticesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları Konak’ta Belediye ait Ulaşım Kartları binasının bir bölümünün  yemekhaneye  çevrilmesi çalışmalarına  başlatıldığını belirtiler. Diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü

 

* “Değerli Büyükşehir Belediyesi Emekçileri;*

 

*Sözleşme Madde 19: YEMEK YARDIMI*

“İşveren çalışanlara mevzuat hükümleri çerçevesinde yemek hizmeti sağlamak için gerekli çalışmaları yapar.”

 

*İŞTE YEMEK BU SÖZLEŞME MADDESİ İLE KAZANILDI!*

Tüm Yerel Sen sendikamız sorunları çözmeye devam ediyor. Biz yetkili sendika olana kadar, 4 yıl boyunca belediye emekçilerine sosyal toplu sözleşme ile 775 TL ödeniyordu. “Bir an önce sözleşmeyi imzalamamız gerekiyor yoksa sözleşmenin süresi geçiyor” bahanesi ile yangından mal kaçırır gibi hiçbir hak alınmadan sosyal denge tazminatı 775 TL olarak 1 yıl daha uzatılmış ve 40 gün olan rapor hakkı kaybedilerek 15 güne düşürülmüştü. Emek, Vatan, Cumhuriyet sevdalıları olarak çıktığımız bu yolda, emekçiler yetkiyi 2015 yılında sendikamız Tüm Yerel Sen’e verdiler.

 

*Sizlerden Aldığımız Bu Güçle:*

1.  Yıllardır 775 TL olan sosyal denge tazminatını arttırdık. Sözleşmeye madde ekleyerek tavan tutardan ödenmesini sağladık. Bugün 110 TL  artışla 885 TL olan sosyal denge tazminatını bordrolarınızda görebilirsiniz. Ocak ayı itibarı ile sosyal denge tazminatı 912 TL’ye yükselmiş olup, yeni sözleşmenin imzalanması ile birlikte arada ki farkta bordrolara yansıtılacaktır. 6 ayda bir sözleşme kazanımımız memur maaş zammı oranı ile paralel arttırılacaktır.

 

2.  Toplu sözleşmeye yemek yardımı maddesini ekleyerek, yıllardır olmayan, konuşulmayan yemek yardımını 5 yıl aradan sonra emekçilerin gündemine getirdik. Uygulanmayınca emekçilerin  365 gün için verdikleri yetkinin *100  gününü eylem* ile geçirdik. Türkiye’de daha önce iş bırakma eylemleri yapıldı; ancak ilk kez bir belediyede sorunun çözümüne yönelik *1 günlük iş bırakma eylemini* İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı sendikamız Tüm Yerel Sen yaptı.

 

 *MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ: İ.B.B’DE YEMEK BAŞLIYOR!*

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik makamından dağıtıma çıkarılan yazı ile çalışanların yemek yardımından faydalanmaları için gerekli yemekhane çalışmalarının ivedilikle başlatılması istenmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi yemekhane çalışmaları ile eşzamanlı olarak ihale çalışmalarına da başlıyor.