Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte Torbalı'da bir dizi açılışa katılan, huzurevi sakinleriyle kahvaltı yapıp ilçedeki esnafları gezen Mahmut Atilla Kaya, 16 Nisan'a kadar durmadan, kapı kapı dolaşıp gerçekleri millete anlatacaklarını söyledi. 

 

FORBES'TE SİSTEMİ ANLATTI 

Torbalı'daki programının ardından Buca'ya geçen AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Forbes Sevgi Yolu'nda vatandaşlara "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" hakkında bilgi verdi. Vatandaşların, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda, bir partiyi, bir kişiyi, bir düşünceyi ya da bir siyaseti değil, yönetim sistemi hakkında yeni düzenlemeler içeren anayasa değişikliğini oylayacağını hatırlatan Kaya, vatandaşların sandığa giderek ülkenin yönetim sistemi hakkındaki kanaatlerini ortaya koyacağını belirtti. Milletin kararına herkesin saygılı olması gerektiğini söyleyen Kaya, "Milletimiz ne derse o olacak. Milletimizin vereceği karara da herkes saygılı olacak. Yetki de, karar da milletimizindir. Bu sistemle birlikte, vatandaşlarımız hem yasamayı hem de yürütmeyi seçme imkanına sahip olacak. Sandıktan tek başına iktidarın çıkmadığı, ülke olarak koalisyonlara mecbur olduğumuz zamanları unutmadık. Bu ülkede yıllar boyunca, her seçim akşamı ülkeyi 5 yıl boyunca hangi kadronun yöneteceği ciddi bir sorun olmuştur. Hükümet kurma sorunlarıyla vakit kaybedilmiştir. Bu sistemde hiçbir yetki karmaşası yok, her şey gayet açık ve net. Oligarşik bürokratik vesayetin ortadan kalkması, verimliliğin ve hizmet kalitesinin artması, milletimizin daha hızlı hizmet alması için bu sistem hayati derecede önemlidir. Her şey gayet açık, net ve şeffaf. Vatandaşlarımız kendi geleceğini kendi oylayacak. Milletimizin kararı başımızın üstündedir" dedi. 

ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ 

Buca Forbes Caddesi'ndeki saha çalışmasından sonra, ilçede bulunan Sivas Yiğidolar Dernekler Federasyonu'nun Kadın Kolları üyeleriyle bir araya gelen Kaya, Sivaslı kadınlara yeni sistemi anlattı. Daha sonra Kuruçeşme'ye geçen Kaya, Eroğlu ailesinin evine konuk oldu. Programına AK Parti Buca Eski İlçe Başkan Yardımcısı Özalp Şevik'in vefat eden annesi Nuray Şevik için taziye ziyaretinde bulunarak devam eden Kaya, Buca'daki son toplantısını Yeşilbağlar Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Yeşilbağlar'da bulunan bir kahvehaneyi dolduran vatandaşlara 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kaya, "Ülke olarak siyasi istikrarsızlıklardan ve bunun sebep olduğu ekonomik darboğazlardan, yolsuzluklardan ve vesayet yönetimlerinden çok çektik. Geçmişte çok büyük kayıplar yaşadığımız aşikardır. Biz diyoruz ki, yönetim krizlerinin olmadığı, kaynaklarımızın israf edilmediği, siyasi istikrarın egemen olduğu bir yönetim sistemini inşa edelim. Ülkemize ve aziz milletimize güveniyoruz. 16 Nisan'da milletimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak" şeklinde konuştu. 

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, günün son toplantısını gece saatlerinde Menderes'e bağlı Develi'de gerçekleştirdi. Develi Köy Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden Kaya, "Türkiye'ye dar gelen mevcut sistemin eksikliklerini gidermek için önümüzde büyük fırsat var. Vesayetten kurtulmak, geçmişte iki başlılık yüzünden yaşanan krizleri tekrar yaşamamak, ülkemizi geçmişte olduğu gibi koalisyonlara mahkum etmemek ve güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bölgenin ve dünyamızın güçlü, istikrarlı ve sözü geçen ülkeleri arasında yer almak istiyoruz. Güçlü bir Türkiye için milletimizin 'evet' diyeceğine inanıyorum" sözlerini sarf etti.