Eşrefpaşa Merkez Kahvehanesi'nde toplanan yaklaşık 300 kişilik grupla birlikte kahvaltı yapan Kaya, 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek istedi. 

 

BEKA MÜCADELESİ VERİYORUZ 

16 Nisan'ın vesayet odaklarına, demokrasiyi içselleştiremeyenlere, Türkiye'ye kumpas kurmaya çalışan hainlere karşı ders verilecek bir gün olduğunu belirten Kaya, "Her şey milletimizin gözleri önünde cereyan ediyor. 1960'da, 1971'de, 1980'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da ve son olarak 15 Temmuz 2016'da mili iradeni karşısına dikilenleri unutmadık. Vesayet odaklarını, Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini istemeyenleri unutmadık. Biz bir mücadele veriyoruz. Verdiğimiz mücadele, Türkiye'nin beka mücadelesidir. Ne kadar Türkiye düşmanı cephe varsa bir araya gelmiş, hep aynı türküyü söylüyor. Biz bu oyunu bozacağız. Bunlara öyle bir ders vereceğiz ki, bir daha Türkiye'ye düşmanlık etmeye fırsat dahi bulamayacaklar. Millet olarak kenetleneceğiz, bir olacağız, beraber olacağız, güçlü ve büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiye'nin bugün ihtiyacı olan şey, yerli ve milli bir duruşla, beka mücadelemize sahip çıkmaktır. Ne PKK, ne FETÖ, ne de DAEŞ, hiçbir terör örgütü bu birliğin karşısında duramayacak. Hainlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecek, ülkemizin bağımsızlığına, egemenliğine ve bölünmez bütünlüğüne dokundurtmayız, bu böyle biline. Yok efendim Avrupa bunu diyormuş, başka bir ülke şunu söylüyormuş. Biz bu yolda kimin ne dediğine bakmayız. Biz bu yolda, binlerce yıllık tarihten gelen devlet olma vasfımız ve milli mirasımızın gerektirdiğini yapar geçeriz" şeklinde konuştu. 

 

MEMLEKET MESELESİ 

16 Nisan'da yapılacak referandum için siyasi partilerin de çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Kaya, "Referanduma az bir süre kaldı. AK Parti ve MHP 'evet' oyları için çalışırken, CHP ve HDP aynı safta 'hayır' oyları için çalışıyor. Vatandaşlarımız bir tercih yapacak. Biz 'evet' oyu verene de, 'hayır' oyu verene de saygılıyız. Milletimizin vereceği karar her şeyin üzerindedir. Ancak her zaman dediğimiz bir şey var. Bu mesele, memleket meselesidir. Bu bir parti meselesi değildir. Türkiye'nin beka meselesidir. Partiniz ne olursa olsun Türkiye'nin geleceği için gün bir olmak, beraber olmak, iri olmak, diri olmak, birlikte Türkiye olmak zamanıdır. Biz hemşehrilerimize güveniyoruz. Biz Eşrefpaşa'yı, Eşrefpaşa'nın vatanına, bayrağına aşık insanlarını biliyoruz. Bu yolda yanımızda olduğunuzu görüyoruz. Gelecek bizim olacak. Güçlü ve büyük, lider ülke Türkiye'yi sizin bu emekleriniz inşa edecek. O sebeple sizlere şükran borçluyuz" dedi.