AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Anayasa değişikliğinin en önemli tarafı çift başlılığın ortadan kalkması ve istikrarın sağlanmasıdır. Bir takım oyunlarla ülkenin dizayn edilmesine izin verilmemeli. Biz AK Parti olarak bu ülkede askeri vesayeti yıktık. En son 15 Temmuz'da tekrar denemeye kalktılar, başaramadılar. Yargı vesayeti vardı, onu da kaldırdık. Kim cumhurbaşkanı olursa olsun, sistem hayata geçirildikten sonra ülkenin önü liderle değil, sistemle açılacak. Bunun için referanduma gidiyoruz. Bundan böyle her 5 yılda bir hem vekilleri, hem de cumhurbaşkanını seçeceğiz. Cumhurbaşkanı kanunların verdiği yetki ile ülkeyi yönetecek" dedi. 

Bu değişikliğin Recep Tayyip Erdoğan için yapılmadığını öne süren Dağ, “Onun gibi gençlik kollarından başlayıp, il başkanlığı, belediye başkanlığı, genel başkanlık, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapan hangi lider var? Rejim değişikliği çok soyut bir söz. Anayasanın ilk üç maddesine dokunmadık. Referanduma sunduğumuz 18 maddede de cumhuriyetin temel niteliklerini değiştiren bir şey yok? 18 yaş çok önemli. Örneğin ben 31 yaşında halkın içinden biri olarak Meclise geldim" diye konuştu.

 

"GÜÇLÜ BİR SİSTEMİN KALICI OLMASI İÇİN 'EVET' DİYORUZ"

AK Partili Hamza Dağ, şunları söyledi: 

“Bir kez daha tarihi süreçten geçiyoruz. 9-10 yıl öncesini hatırlayın. AK Parti'ye kapatma davası açılmıştı. Eğer AK Parti o gün kapatılsaydı Türkiye ulaşımda, sağlıkta ve diğer birçok alanda bu kadar ileri durumda olur muydu? Gezi olaylarını dış güçler ve onların uzantısı dernekler tertipledi. Eğer başarılı olsalar bugün kim bilir ne durumdaydık? 15 Temmuz işgal girişimini milletimiz hep birlikte püskürtmeseydi Türkiye Cumhuriyeti bugün hangi ahvalde olurdu? Bundan önceki dönemlerde bu millet bir tarafta cumhurbaşkanı, bir tarafta başbakan olması sebebiyle birçok operasyona tabi tutuldu. Bu iki başlı sistemin ortadan kalkması için buna ihtiyaç vardı. Güneş Motel pazarlıkları henüz unutulmadı. Bunların bir daha yaşanmaması için 'Evet' diyoruz. Güçlü bir sistemin kalıcı olması için 'Evet' diyoruz."(DHA)