EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Buğra Gökçe'nin kadrosunun İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmasından sonra gözler Gökçe'den boşalan Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosuna çevrildi. Beş Genel Sekreter Yardımcı kadrosundan birinin boş kaldığı Belediye'nin kulislerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun beşinci Genel Sekreter Yardımcısı olarak 32 Daire Başkanı'ndan birini mi yoksa belediyenin İZSU, ESHOT gibi kuruluşlarından bir yöneticiyi mi atayacağı sorusunun yanıtı aranıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nde Buğra Gökçe'nin Genel Sekreter olmasıyla birlikte beş Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosundan biri boşaldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, bu kadroya bir atama yapmadı. Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı olduğu dönemde kendisine bağlı olan Yapı İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Ulaşım, Yapım İhaleleri, Etüt ve Projeler, Banliye ve Raylı Sistem Yatırımları Daire Başkanlıkları'nı da yönetmeye devam etti. Genel Sekreter Yardımcısı'nın yapacağı görevleri de üstlendi. 

GÖKÇE HEM GENEL SEKRETER HEM GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNİ YÜRÜTÜYOR

Belediye kulislerinde, beşinci Genel Sekreter Yardımcısı'nın kim olacağı üzerine kulisler de yapılmaya başlandı. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Gökçe'nin vekaleten Genel Sekreterlik yaptığı Ağustos-Mart ayları arası dönemde olduğu gibi bir süre Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini de sürdürmesine sıcak baktığı öne sürüldü. Buna karşın, Genel Sekreter Yardımcılığı için mevcut 32 Daire Başkanı ve İZSU, ESHOT Genel Müdürlükleri'nde görev yapan Genel müdür yardımcılarının da şansı bulunduğu kulislerdeki iddialar arasında yeraldı. Mevcut Genel Sekreter Yardımcıları arasında sorumluluk alanları değişikliğinin de yapılabileceği öne sürülürken kadro değişikliğinin yaz gelmeden yapılması bekleniyor. (DHA)