İstifalardan sonra Eğitim İş Balıkesir Şubesi’nin “Dostluk ve Dayanışma Yemeği”de, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Örgütlenme Sekreteri Barış Düdü, Genel Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal, Büro İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Zeyver Baştoklu, Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir, Büro İş Bursa Şube Başkanı Sürmeli Söğüt ve çok sayıda Birleşik Kamu İş üyesinin katılımı ile üyelikleri yapıldı. 

Yıllarca BES Sendikasında mücadele ettikten sonra konfederasyonlarının ve sendikalarından istifa eden eski Şube Başkanı ve Basın Sekreteri istifa eden arkadaşları adına yaptığı açıklamada istifa gerekçeleri olarak şunları söyledi; 

1. “Söz ve Karar Sahibi Taban’dır” ilkesi ve Demokratik Merkeziyetçilik ilkesi, eleştiri ve özeleştiri mekanizması işletilmedi, bunlar sadece tüzüklere yazıldı ve bununla yetinildi, pratikte ise hayat bulmadı. 

 

2. Kamu Emekçilerinin sendikal mücadelesinde, mücadele ekonomik mücadele ile sınırlı kaldı. Sendikalarımız sınıf örgütleri olmaktan gittikçe uzaklaştırıldı.

 

3.Var olan Sendikalar, savunduğu değerlerden, tarihinden, geleneklerinden ve ilkelerinden uzaklaştırıldı.

 

4. KESK’in ve sendikalarımızın başına çöreklenen grupçul çıkarlarını üyelerinin-sınıfın çıkarlarının önüne koyan, sendikaları sanki kendilerinin siyasi partisiymiş gibi kullanıp hareket ettiler. 

 

5. Kamu emekçilerine yapılan saldırılar karşısında, var olan SENDIKALAR; yeterince karşı duruş örgütleyememiştir. 

 

6. Birinci Kuvayimilliye’yle parçalayıp defettiğimiz Sevr’i günümüzde tekrar dayatan ABD ve AB Emperyalizmine karşı bir politika geliştirmemişlerdir. 

 

7. Meşru ve fiili mücadele anlayışı hızla terk edilmiştir. 

 

8. Var olan Sendikaların yönetimleri 4688 sayılı yasanın çıkmamasına karşı etkili bir mücadele örgütleyememiştir. SENDIKALAR bu süreçte Toplu Sözleşme ve Grev mücadelesini rafa kaldırmış, kendisine biçilen iki beden dar elbiseye sığmaya çalışmıştır. Kendini 4688 sayılı yasaya uyumlu hale getirerek, tabandan kopmuş ve kamu emekçilerinin mücadele hattını daha geri bir çizgiye çekmiştir.

 

9.  “Yeni Anayasa için Refarandum” ile ülkemiz dikta rejimine teslim edilerek, ortaçağın karanlığına götürülmek istenmekte, bütün bunlar bugün kamu emekçileri olarak bizlerin de yoğun bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu netçe gösteriyor. Ama bütün bu saldırılara yukarıda yazdığımız nedenler ile KESK, yeterince karşı duruş örgütleyememekte ve Cumhuriyetimize ve tüm değerlerine sahip çıkamamaktadır. 

 

KESK’in ve sendikamız Büro Emekçileri Sendikasının geldiği bu durumun, yıllardır mücadele eden ve bu uğurda bedeller ödeyen, sendikanın değişik organlarında görev alan bizler açısından savunulacak hiçbir tarafı kalmamıştır. Kendimizi hiçbir şekilde ifade edemediğimiz, maaşlarımızdan kesilen aidatlarımız dışında hiçbir bağımızın kalmadığı sendikamızdan ayrılarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilklerini miğfer edinen  ve onun izinden giden, laiklikten taviz vermeyen, yeni Sevr’e karşı olan üyelerinin ekonomik, özlük ve sosyal çıkarlarını koruyan ve haklarını arayan bir sendika olan BÜRO İŞ Sendikasına geçmeyi uygun bulduk.” dedi.