Nazilli'nin Kozdere Mahallesi'nde dünyaya gelen İbrahim Sevim, her gün 3 kilometre uzaklıktaki tarlasına gitmek için patika yolları aşıyor, ağaç buduyor, çapa yapıyor. Nüfus kaydına göre yaşının 93 olduğunu, gerçek yaşının ise 100 olduğunu söyleyen asırlık çınar İbrahim Sevim, 6 çocuğu 45 torunu ve torununun çocukları ile birlikte yaşamını sürdürüyor. Uzun yıllar önce eşini kaybeden İbrahim Sevim işitme sorunu dışında herhangibir rahatsızlığı bulunmadığını söyledi. 

Bahçesinde huzur bulduğunu, yürümeden ve çalışmadan rahat edemediğini söyleyen İbrahim Sevim, bölgede yetişen zeytin ve incire çok şey borçlu olduğunu belirtti. Doğal beslendiğini ve yemek ayrımı yapmadığını anlatan Sevim "Bu bahçeler olmasa ben yaşayamam, burada hayat buluyorum. Bahar geldiği için çapa yapıyorum. Sabah namazında kalkıyorum, namazdan sonra kahveye gidiyorum, sonra bahçeye geliyorum. Önüme ne gelirse yiyorum, yemek seçmem. Ama zeytin ve incir çok önemli. Zeytinyağıyla ekmekle doyuyorum. Çok şükür halim iyi" dedi. 

Gençlere çok çalışıp üretmeleri konusunda uyarılarda bulunan İbrahim Sevim,"Gençler söz dinlemiyor, kendi işlerini dahi yapmıyorlar, üşeniyorlar. Çalışan demir paslanmaz. Her işi yapacaksınız. Çalışın" diye konuştu.

 

KÖYÜN EN YAŞLISI

Kozdere Mahallesi Muhtarı Sadettin Aslan, İbrahim Sevim'in dört mevsim yerinde durmadığını ilerleyen yaşına rağmen sürekli çalıştığını belirtti. Muhtar Aslan, "İbrahim Amca köyümüzün en yaşlısı. Beslenmesine çok dikkat eder. Abur cubur yemez. 10 yıl önce yaşlılık maaşı bağlatalım dedim, kabul etmedi. 'Bana haram para lazım değil' dedi. Kendi geliri yetiyormuş. Hiç durmaz, yazın incir bahçelerinde dolaşır, incirlerini toplayıp satar. Güz mevsiminde dip zeytini toplar, onları satar. Dağdan kekik getirir, kekik satar. Kendi ihtiyacını karşılıyor" dedi.(DHA)