Gaziemir'de ilk olarak partiye emek vermiş eski yöneticilerle kahvaltıda buluşan Kaya, geçmişte ilçe başkanlığı, belediye başkan adaylığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği yapmış olan isimlerle halk oylaması sürecini değerlendirdi. Daha sonra Sarnıç'ta bulunan Konfor Mobilya Fabrikası'na geçen Kaya, çalışanlarla bir araya geldi. Sarnıç'ta Vıtello Mobilya Fabrikası ve Sir Tekstil Fabrikası'nı da ziyaret eden Kaya, işçilere seslendi. Gaziemir'deki programlarının ardından Buca'ya geçen Kaya, Otokent'te esnaflarla bir toplantı gerçekleştirdi. Gittiği her yerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan Kaya, 16 Nisan'da 'evet' için destek istedi. 

 

OTOKENT'İN KAYA GİBİ SAĞLAM BİR MİLLETVEKİLİ VAR

İzmir Otokent Galericiler Sitesi'nde kalabalık bir esnaf grubu tarafından karşılanan Kaya, Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir'in övgü dolu sözlerine mazhar oldu. Kaya'nın bugüne kadar ihtiyaç duydukları her anda yanlarında olduğunu belirten Demir, "AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bugüne kadar her daim bizim yanımızda oldu, her sorunumuzla bizzat ilgilendi ve bize çözüm yolunu açtı. Ankara'ya gittiğimizde kapısını rahatlıkla çalabildiğimiz bir milletvekilimiz var. 2011 yılında İzmir Çevreyolu'ndan Otokent'e yapılan iniş yolunun ardından, şimdi de otoyola giriş için yeni bir bağlantı yolu daha yapılacağının müjdesini Başbakanımız Binali Yıldırım'dan almıştık. Bunun için milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya'ya teşekkür ediyorum. Başbakanımız Binali Yıldırım ile görüşmemizi ve sorunlarımızı aktarmamızı sağladı. Başbakanımız da sorunlarımıza yıldırım hızıyla çözüm üretti. Ahilik geleneğinden gelen esnaf camiası yapılan iyilikleri hiçbir zaman unutmaz. Bunun karşılığını saygısı, sevgisi ve muhabbeti ile devamlı gösteren büyük bir topluluktur. Başta Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, her zaman bizim yanımızda olan milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya'nın esnafımız için yaptıklarını unutamayız. Otokent'in Kaya gibi sağlam bir milletvekili var" dedi. 

ESNAFIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

Otokent Başkanı Demir'in konuşmasının ardından sözü alan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Bizler esnafımıza büyük önem veriyoruz. Güçlü devlet, güçlü millet anlayışıyla çıktığımız bu yolda toplumumuzun her kesiminin refah içerisinde yaşamasını sağlamak, bizim en büyük görevlerimizden birisidir. Esnaflarımızın refahını artırmak, geleceğe daha bir güvenle bakmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Otokent esnafı ile her zaman iç içe olduk, birbirimize güç verdik. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz" sözlerini sarf etti. 

 

MENDERES'TE COŞKULU KALABALIĞA SESLENDİ 

Günün son programını Menderes'te gerçekleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Menderes Ziraat Odası'nın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Bilgilendirme Toplantısı'nda Menderesli çiftçilere hitap etti. Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli'nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre de katıldı. MHP Menderes İlçe Teşkilatı'nın da kalabalık bir izleyici grubuyla destek verdiği toplantıda konuşan Mahmut Atilla Kaya, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumun Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. AK Parti olarak bugüne kadar her konuda yapıcı bir tutum izlediklerini, toplumsal mutabakatı en üst seviyede sağlamanın gayretinde olduklarını hatırlatan Kaya, anayasa değişikliği için de son kararı millete bıraktıklarının altını çizdi. Milletin vereceği kararı herkesin saygıyla karşılaması gerektiğini ifade eden Kaya, "Süreci hepiniz biliyorsunuz. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin çağrısından sonra biz MHP ile bir araya geldik. Sonrasında CHP'ye de gittik. Ancak CHP'nin yanıtı her zamanki gibi 'hayır' oldu. AK Parti ve MHP 'evet' için uzlaştı, birlikte bu işi milletimizin önüne getirdi. CHP ise HDP ile birlikte 'hayır' kampanyası yürütüyor. Şimdi milletimiz bunu değerlendirecek ve bir karar verecek. 16 Nisan'daki referandum ülkemiz için bir milattır. Geleceğe daha sağlam temellerle adım atmak için 'evet' diyoruz" şeklinde konuştu.