Bir günde 5 ayrı ilçede programlara katılan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 16 Nisan'da sandıktan  çıkacak 'evet' kararı ile Türkiye'nin geleceğe olan yürüyüşünün emin adımlarla devam edeceğini belirtti. 

 

YÖRÜKLERLE BULUŞTU 

AK Partili Kaya, güne ilk olarak Buca Kaynaklar'da kahvaltı programıyla başladı. İzmir Yörükler Derneği'nin etkinliğine katılan Kaya, burada yaptığı konuşmada Yörüklerin Anadolu topraklarının her yerinde bu vatanın bölünmez bütünlüğünün garantisi olduğunu vurguladı. Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yörüklerle ilgili söylediği bir söze atıfta bulunan Kaya, "Bir Yörük evladı, sizin içinizden gelmiş bir kardeşiniz olarak sizlerle gurur duyuyorum. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözünü hatırlatmak isterim, 'Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez' İşte Yörük budur, onun için biz Yörükler 'Tek Millet, Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak' der ve yoluna devam eder diyoruz" sözlerini sarf etti. 

KALICI İSTİKRAR OLACAK 

Buca'dan sonra Balçova'ya geçen Kaya, İzmir'de yaşayan Konyalılarla bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun başkanlık ederken, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da katıldı. Daha sonra Torbalı'ya geçen Kaya, Torbalı Ticaret Odası'nın düzenlediği etkinliğe katılarak, ilçedeki müteahhitlerle bir araya geldi. Anayasa değişikliği ile sağlanacak olan kalıcı istikrar ve güvenin ekonomiye olumlu etki yapacağını belirten Kaya, "16 Nisan'dan sonra sandıklardan 'evet' oyu çıkması ile birlikte Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrar net ve kalıcı bir şekilde ortaya çıkacak. Vereceğiniz destekle, Türkiye'nin istikrarına, büyümesine ve kalkınmasına öncülük edeceksiniz" dedi. Torbalı'dan sonra Bornova'ya geçen Kaya, Bornova Yörükler Derneği'ni ziyaret etti, Bornova Meydanı'nda kurulan stantta vatandaşların sorularını yanıtladı. AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği "Bornovalılar Soruyor AK Parti İzmir Milletvekilleri Cevaplıyor" adlı etkinlikte vatandaşların "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" hakkında merak ettikleri sorulara cevap veren Mahmut Atilla Kaya, üç saat içinde 100'e yakın Bornovalı ile görüştü. 

 

MENDERES, GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE 'EVET' DİYECEK

Günün son programlarını gece saatlerinde Menderes'e bağlı Karakuyu ve Çileme mahallelerinde düzenlenen kahvehane toplantılarıyla gerçekleştiren Kaya, Menderes'in 16 Nisan'da çok güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğine inandığını belirtti. Kaya şöyle konuştu, "Günlerdir sahadayız, sizlerle birlikteyiz, vatandaşlarımıza yeni sistemi anlatıyoruz. Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin genel faydaları kalıcı istikrar, güvenli ve huzurlu bir ülkedir. Güçlü yönetim olacak ve daha güçlü Türkiye'yi kuracağız. AK Parti ve MHP el ele verdi, Türkiye için yola çıktı. Bizim kurduğumuz ittifak, bizim yaptığımız işbirliği, Türkiye'nin daha da güçlenmesi adınadır. Biz bunun için bir araya geldik. Referandumda 'hayır' kampanyası yürüten CHP ve HDP'nin de bir araya geldiğini görüyoruz. Vatandaşımız onlara da bakacak, bize de bakacak ve sonuçta bir karar verecek. Ülkemiz 15 yıldır bir istikrar dönemi yaşıyor. Bu istikrarın sürmesi, hürriyetimiz, istikbalimiz, istiklalimiz için 16 Nisan çok önemli. Menderes bize en güçlü desteği verecektir, buna yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.