Başbakan Binali Yıldırım; bir ay içinde üçüncü kez İzmir'e geliyor. 9 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirecekleri Gündoğdu Meydanı Evet Platformu büyük buluşmasından önce 5 Nisan Çarşamba günü İzmir'e gelerek İzmir için önemli yatırımların düğmesine basacak. 

Başbakan Yıldırım'ın İzmir programı ve yatırımlarla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; İzmir'in solunum kanallarını açma noktasında birbirinden önemli yatırımların start alacağı 5 Nisan'da, tüm İzmirli'leri aralarında görmek istediğini belirterek şunları söyledi; "İzmir, Türkiye siyasetine de ekonomisine de yön verecek bir şehirdir. AK Parti bu düşüncesini hiçbir zaman sözde bırakmamıştır. Başta ulaşım olmak üzere; İzmir'in sanayi ve tarım yatırımları hızla devam ediyor. İzmir'i kalkındırmak ve şehrimize ilişkin nihai hedeflerimize ulaşmak için çalışırken; İzmirli hemşerilerimizin de her geçen gün bizlere verdiği güven ve desteğin arttığını da görüyoruz."

 

Ulaşımdan kentsel dönüşüme

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Başbakan Yıldırım'ın programı ve projelerle ilgili de bilgi verdi.  Başbakan'ın ilk olarak saat 11:00'da Menemen'de; Ağır sanayinin olduğu limanlar bölgesinde trafiği rahatlatacak ve Kuzey İzmir’e konforlu ulaşımı sağlayacak Menemen – Aliağa – Çandarlı Otoyolu temel atma törenini gerçekleştireceğini açıklayan Başkan Delican; bu otoyolla sağlanacak kazanımları şöyle sıraladı; "3 yılda tamamlanması hedeflenen 76 kilometrelik proje günde 60 bin aracın geçtiği bölgede yapılacak. Yolun tamamlanmasıyla bölgede Tüpraş'ın, Petkim'in, Nemrut'taki limanların yol açtığı ağır araç trafiği sorunu bitecek. Menemen, Aliağa ve Çandarlı'da yaşayanların ulaşımı kolaylaşacak. Yolun devreye girmesiyle hem bölge ekonomisi hem de ağır sanayinin büyümesi sağlanmış olacak." Başbakan Yıldırım'ın İzmir'deki yoğun İzmir programında; ikinci durak; hizmete alınacak 101 devlet su işleri tesisinin toplu açılışı olacak. Alsancak Spor Salonu'nda saat 14:00'da yapılacak toplu açılışla 1 Milyar 800TL'ye mal olacak önemli yatırımların hizmete gireceğini belirten Başkan Delican; İzmir'in bu yatırımlarla 3 içme suyu tesisi, 26 baraj, 40 sulama tesisi 6 gölet, gibi tesise kavuşacağı gibi; yılda 40 Milyon metreküp içme suyu temin edileceğini, 613 bin dekar tarım arazisinin de sulamaya açılmış olacağını söyledi. 

 

Başbakan Yıldırım'ın aynı gün saat 16:00'da da Karabağlar ilçesinde İzmir'in kanayan yaralarından en önemlisine, kentsel dönüşüme örnek olacak bir projenin temelini  atacağını açıklayan Başkan Bülent Delican; bu kentsel dönüşüm projesinin de Karabağlar’ın Abdi İpekçi, Devrim, İhsan Alyanak, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Umut, Ali Fuat Erden, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Peker, Yurtoğlu, Cennetçeşme, Uzundere ve Kibar mahalleleri sınırları içerisinde kalan yaklaşık 540 hektarlık alanda uygulanacağını söyledi. İlk etapta 3 bin konutun inşa edilmesinin planlandığı projede yaklaşık 30 bin konut ve işyeri yapılacak.

Bölge yaşayanlarının mağdur edilmeden hayata geçirilecek dönüşüm projesinin kısa sürede tamamlanacağını belirten Delican; ayrıca şunları söyledi; "Türkiye'nin dört yanında  kentsel dönüşümün halkla bütünleşmiş ve onları konforlu bir hayata eriştirmiş nice örneğini hayata geçirdik. İzmir'imiz de hızla bu değişimi yaşayacak. Bu hem ihtiyacı hem de hakkı." 

 

Hayır dedikleri ne varsa..!

Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'de olacağı Çarşamba günü; tam bir yatırım fırtınası yaşanacağını söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 15 yıldır İzmir'den asla elini çekmeyen ve başladığı yatırımları hızla yerine getiren hizmet anlayışlarının bundan sonra da devam edeceğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü;

"Hükümetimiz; yıllardır birilerinin hayır dediği ne varsa bir bir hayata geçirdi. Ne oldu? İzmir nefes aldı. Ne oldu? İzmir'in insanı, esnafı, çiftçisi, iş adamı, öğrencisi kalkındı. Hızımızı hiç kesmedik , yine kesmeyeceğiz. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım; 5 Nisan'da şehrimiz için yine çok önemli olan ulaşım, çevre ve şehircilik, tarım projelerine start verecek. Atılan bu adımlar inşallah önümüzdeki dönem hızla tamamlanacak. İzmir'in tüm kesimlerinin desteği, halkımızın desteği bizim için değil, yine İzmir'imiz için çok önemli. "

 

Çalışan demir pas tutmaz

"Yıllardır, ülkemizin, şehrimizin gelişmesi için çalışıyoruz. Büyümenin ve özgürleşmenin, refahın ve huzurun tesisi için çalışıyoruz. Atalarımız, çalışan demir pas tutmaz demişler. biz de pas tutmadık. görüldüğü gibi; yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Hiçbir olumsuzluğun ekonomik ve toplumsal ortak çıkarlarımızın üstüne çıkmaması, bizi engellemesi için de 16 Nisan'da bir oylama yapacağız. Milletimiz bu tarihi, bu açıdan da değerlendirmelidir." diye konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; bir 'Evet' in iddiaların aksine; yolumuzu açmak olduğuna dikkat çekerek; " 5 Nisan'da Başbakanımızın şehrimiz için atacağı bu dev adımlara tüm İzmirli hemşerilerimi de ortak olmaya davet ediyorum. 16 Nisan'da da; bu adımların vücut bulacağı, hızlı icra, kalıcı istikrar döneminin düğmesine yine birlikte basacağız, biliyorum." dedi.