Referandum çalışmaları hakkında bilgi veren CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Türkiye genelinde 'Hayır' oylarının artış gösterdiğini, İzmir'de de anketlerde 'hayır' oylarının yüzde 70'in üzerine çıktığını öne sürerek, 17 Nisan sabahında Türkiye'nin beyaz bir sayfa açacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kente yapacağı ziyaret hakkında da bilgi veren Güven, miting yapılmayacağını sadece 13 Nisan'da iş dünyasıyla yemekte buluşacağını açıkladı. 

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, seçim çalışmalarının yürütüldüğü Demokrasi Evi'nde basın toplantısı düzenledi. İzmirlilerle birlikte, durmaksızın 'hayır' için çalıştıklarını söyleyen Güven, şöyle konuştu: 

“CHP olarak bizler parti rozetini çıkarıp, Atatürk ve ay yıldız rozetlerimizle, elimizde Türk bayraklarıyla köy köy, sokak sokak İzmir'i arşınlıyoruz. Elimizde AKP'nin kullandığı gibi devletin sınırsız kaynakları veya yandaş iş adamlarının ihale beklentisiyle sağladığı imkanlar yok. Zaten bu imkanları elimizin tersiyle itiyoruz. Bizler, tıpkı tüm Türkiye'de çalışan hayırcılar gibi, yüreğimizle, vatan ve cumhuriyet aşkımızla, emeklimizin maaşından arttırdığı, öğrencimizin harçlığından ayırdığı, işçimizin emeğini koyduğu gibi sadece kendi imkanlarımızla yol alıyoruz. Gittiğimiz her yerde, gerek AKP'ye oy veren gerekse MHP'ye oy veren vatandaşlarımız bizleri coşkuyla karşılıyorlar. Hepsinin ortak düşüncesi şudur ki 'Türkiye'de tek adam iktidarına izin veremeyizö diyorlar. Şimdi büyük bir mutlulukla görüyoruz ki, İzmir kampanyasına sahip çıkmış, büyütmüş ve İzmir'in dört bir yanında hayır çiçekleri çoktan açmış." dedi. 

 

"İZMİR'İ MESKEN TUTTULAR"

CHP'li Güven, iktidarın Başbakanla, Cumhurbaşkanıyla, bakanlarla, milletvekilleriyle İzmir'i mesken tuttuğunu, tüm kampanyalarını, CHP'yi ve hayırcıları karalamak üzerine kurduklarını ancak kendi seçmenlerini bile ikna edemediklerini ile sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın kente yapacağı ziyareti de değerlendiren Güven, "Dikkat ederseniz AKP'nin yöneticileri söylem değişikliğine girdiler. 'Terörist' dediklerine şimdi dostlar, arkadaşlar, sayın demeye başladılar. Bunların hepsinin nedeni var. Politikaları iflas etti. Evet politikası inandırıcılığı yitirdi. Bunlarını sonu bizim açımızdan başarısızlıktır. Başbakanın, İzmir'e kaçıncı gelişi oldu. Cumhurbaşkanını yine geliyor bunların hiç katkısı olmaz. Bunlar o gün derleyip toplayıp insanları nutuk atarak netice almanız söz konusu değil. Bire bir anlatmak lazım. Bizim politikamız buna uygun" dedi. 

İŞ DÜNYASI İLE YEMEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretine ilişkin bilgilendirme de yaptı. İzmir'de miting istediklerini ancak parti yönetiminin bunu kabul etmediğini açıklayan Güven, şunları söyledi:

“CHP olarak 'hayır' kampanyasında mümkün olduğu kadar kutuplaşmaya engel olan uzlaşmacı politikalar izliyoruz. Siyaseti öne çıkarmayan, politikayı öne çıkarmayan bir anlayış içinde çalışmalarını yapıyoruz. İzmir'in evet'e karşı hayır oyları üstün, yüzde 70'i geçen hayır oyu var. Bunu daha da arttırmaya çalışıyoruz. Trend hayır yönünde yükselişten yana. Partimizi miting yapmayacak ancak genel başkanımız 13 Nisan akşamı saat 18.30'da İzmir'e Balıkesir'den gelecek. İzmir'de iş dünyasıyla Kaya Termal Otel'de bir buluşması olacak. İzmir'in işveren kuruluşları yöneticileri temsilcileri meclis üyelerini kapsayan büyük bir buluşma olacak. Daha önceden verilmiş bir söz. İş dünyasına bu söz verildi. Sözün kapsamında ziyaret olacak. İş dünyasını ağırlayacağız genel başkanımız düşüncelerini (Taylan Yıldırım / DHA)